Μπουτάρης/υπεξαίρεση: Δείχνει Παπαγεωργόπουλο-Λεμούσια για «μαύρη τρύπα»

Κατά του τέως δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και του τέως γενικού γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια κατέθεσε σήμερα στη δίκη για την υπεξαίρεση στο Δήμο Θεσσαλονίκης ο νυν δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, υποστηρίζοντας πως υπεύθυνοι για την υπεξαίρεση είναι οι δύο πραναφερθέντες κατηγορούμενοι. Έκανε δε λόγο για «συμμορία» που αλληλοκαλυπτόταν και «ομερτά» με δεδομένο -όπως είπε- ότι οι υπάλληλοι φοβόταν να μιλήσουν, ενώ στο τέλος της κατάθεσής του τόνισε: «Εμένα δεν με ενδιαφέρει να πάνε φυλακή, δεν είμαι εκδικητικός τύπος, με νοιάζουν τα 51 εκατομμύρια, το έλλειμμα, που είναι αυτά τα λεφτά;»

«Είναι αδιανόητο να πιστέψω ότι ο Σαξώνης και οι διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας έκαναν όλη αυτή την ιστορία, χωρίς να είναι σε γνώση των πολιτικών προϊσταμένων τους», είπε ο Γ. Μπουτάρης, δείχνοντας άμεσα τους Παπαγεωργόπουλο – Λεμούσια. Για τον τέως δήμαρχο Β. Παπαγεωργόπουλο είπε: «Πιστεύω ότι συμμετείχε (…) Παρασύρθηκε. Το χρήμα είναι κακός σύμβουλος», ενώ σε άλλο σημείο της κατάθεσής του τόνισε ότι δεν υπάρχει δήμαρχος που θέλει να κάνει χρηστή διοίκηση και να μην ξέρει τί υπάρχει στο ταμείο του.

Σε ό,τι αφορά τον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου Μ. Λεμούσια σημείωσε: «Ήταν το λύνειν και το δένειν του δήμου. Ήταν το δεξί χέρι του δημάρχου, ο κολλητός του. Δεν γινόταν τίποτα στο δήμο αν δεν περνούσες από τον «πάγκο» του Λεμούσια». Μάλιστα είπε ότι ο άλλοτε γραμματέας του δήμου λειτουργούσε με την αντίληψη «l’ etat c’ est moi» (σ.σ. «το κράτος είμαι εγώ»).

Όσον αφορά τον ισχυρισμό των δύο παραπάνω ότι δεν γνώριζαν τον βασικό κατηγορούμενο για την υπεξαίρεση, πρώην ταμεία Π. Σαξώνη, ο Γ. Μπουτάρης επισήμανε: «Είναι δυνατόν να μην ξέρανε τον Σαξώνη; Όλος ο κόσμος ήξερε ότι είναι το χαϊδεμένο παιδί του δήμου».

Για το εάν η υπεξαίρεση γινόταν εν αγνοία του τέως δημάρχου τόνισε: «Να δεχθώ ότι θα τον δουλέψεις μία, δύο φορές. Δέκα χρόνια να μην πήρε χαμπάρι, δεν γίνεται».

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, όταν ρωτήθηκε για το πώς εξηγεί ότι δεν έχουν βρεθεί λεφτά σε λογαριασμούς των κατηγορουμένων απάντησε: «Μάλλον ήταν πολύ έξυπνοι». Η επόμενη ερώτηση στηριζόταν στην απολογία του Παπαγεωργόπουλου. Πιο συγκεκριμένα: «Στην απολογία του ο δήμαρχος είπε: Εγώ που ήμουν υφυπουργός αθλητισμού και περνούσαν από τα χέρια μου τα δισεκατομμύρια του ΟΠΑΠ, δεν πήρα τίποτα και θα ασχολιόμουν με τα ψιλά του δήμου;». Όταν ζητήθηκε από νυν δήμαρχο Θεσσαλονίκης να σχολιάσει τη συγκεκριμένη δήλωση, η απάντηση του ήταν και πάλι αρκετά καυστική: «Και πού το ξέρουμε ότι δεν πήρε;»

Μετά το τέλος της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας και κατά την αποχώρηση του από το δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, ο Β. Παπαγεωργόπουλος, απαντώντας στους  ισχυρισμούς του Γ. Μπουτάρη είπε: «Όταν είχε γίνει γνωστό το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης ο κ. Μπουτάρης είχε πει με γραπτή δήλωση ότι με σέβεται και με υπολήπτεται και τώρα λέει άλλα. Φαίνεται λοιπόν ποια είναι η αξιοπιστία του κ. Μπουτάρη».

 

Για προηγούμενη σχετική ανάρτηση, εδώ.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!