Μπουτάρης για Σαμαρά: Να μην έρθει πάλι σαν κλέφτης στη ΔΕΘ

Τη φράση «δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να έρχεται σαν κλέφτης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, επειδή φοβάται τις αντιδράσεις. Αυτό είναι προσβολή στο δικό μου το ήθος», επανέλαβε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης ο Γ. Μπουτάρης σχετικά την  περσινή επίσκεψη του κ. Σαμαρά στη ΔΕΘ.

«Ήρθε έβγαλε έναν λόγο κι έφυγε», επισήμανε για τον πρωθυπουργό και σχετικά με τη φετινή επίσκεψη του κ. Σαμαρά παρατήρησε πως αφού θα έρθει, η πόλη πρέπει να τον υποδεχθεί όπως του αξίζει και πρώτα από όλους θα πρέπει να δει τους δημάρχους και στη συνέχεια να συναντηθεί με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων.

Παράλληλα ο κ. Μπουτάρης απήυθηνε έκκληση σε όλα τα πολιτικά κόμματα να αποφύγουν τις πολιτικές αντιπαραθέσεις στη ΔΕΘ, διότι δεν είναι πολιτικό αλλά οικονομικό γεγονός

Ζήτησε, ακόμη, να αποφευχθούν επεισόδια του παρελθόντος, την ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ και να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες και οι επισκέπτες.

Επανέλαβε την άποψη του ότι στη ΔΕΘ θα έπρεπε να έρχεται ο αρμόδιος υπουργός-όχι ο πρωθυπουργός- και να πραγματοποιείται ένα οικονομικό φόρουμ, αναγνωρίζοντας, βεβαίως το δικαίωμα του πρωθυπουργού να επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη όποτε το επιθυμεί.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΔΕΘ


Αφήστε μια απάντηση