Μπουτάρης: Θα διεκδικήσουμε την επιστροφή των χρημάτων

Στην προαναγγελία ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα διεκδικήσει την επιστροφή των χρημάτων στα ταμεία του προχώρησε μετά την καταδίκη Παπαγεωργόπουλου, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.  «Η απόφαση του δικαστηρίου αποδίδει ευθύνες για μια υπόθεση που απασχόλησε την πόλη μας για μεγάλο χρονικό διάστημα και αντικατοπτρίζει τη βούληση της δικαιοσύνης να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα για τον τρόπο με τον οποίο η πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίσει την διαφθορά.  Είναι πλέον δική μας ευθύνη να διεκδικήσουμε την επιστροφή των χρημάτων στα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.

Πρόσθεσε δε ότι «μήνυμα της σημερινής απόφασης είναι επίσης ότι η διαχείριση του δημόσιου χρήματος θέλει μεγάλη προσοχή και υπευθυνότητα.  Ταυτόχρονα, δημιουργείται ένα προηγούμενο, με βάση το οποίο δεν μπορούμε παρά να είμαστε αισιόδοξοι για την καλύτερη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα», κατέληξε.

Να σημειωθεί πάντως ότι προ τριών μηνών στην κατάθεσή του ο στενός συνεργάτης του δημάρχου Χασδάι Καπόν, από τη θέση του αντιδημάρχου Οικονομικών είχε βγάλει «λάδι» τον Β. Παπαγεωργόπουλο.

Σχετικά

Ισόβια στον Παπαγεωργόπουλο
Εισαγγελέας: Ισόβια στον Παπαγεωργόπουλο, Λεμούσια, Σαξώνη

«Δεν έζησε ποτέ έντιμο βίο ο Παπαγεωργόπουλος»

«Δε θα πεθάνουμε εμείς, κ. Παπαγεωργόπουλε»

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ, ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!