Μπουτάρης: Συμφωνεί με την μελέτη για ΔΕΘ, θέλει και εκτάσεις του στρατού

Συμφωνεί με τη μελέτη για τη δημιουργία εκθεσιακού, συνεδριακού, ξενοδοχειακού κέντρου και μητροπολιτικού πάρκου στις σημερινές εγκαταστάσεις της ΔΕΘ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος πρότεινε, επιπλέον, να αποδοθούν στην πόλη οι εκτάσεις του Γ΄ Σώματος Στρατού, του πρώην 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου και του συνοικισμού της Αγίας Φωτεινής.

«Την πρόταση για μεταφορά της ΔΕΘ στη Σίνδο πρέπει να την ξεχάσουμε γιατί είναι τεράστιο το κόστος», είπε ο κ. Μπουτάρης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και σημείωσε πως η ΔΕΘ πρέπει να αναζητήσει στρατηγικό επενδυτή, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, για τις εκθεσιακές δραστηριότητές της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν, ο πρόεδρος της ΔΕΘ, Θεόδωρος Σουμπάσης, ο διευθύνων σύμβουλος, Τάσος Τζήκας, και εκπρόσωποι της εταιρίας από 1.000.000 που ήταν οι επισκέπτες της Γενικής Έκθεσης, του Σεπτεμβρίου, στη δεκαετία του 1970 μειώθηκαν πέρυσι σε 130.000.

Μόλις το άκουσε ο δήμαρχος σχολίασε ότι 130.000 επισκέπτες είναι «μικρό νούμερο», «δυο καλά ματς της Ρεάλ Μαδρίτης», όπως είπε χαρακτηριστικά, και δεν είναι σε θέση να δημιουργήσουν οικονομική δραστηριότητα στη Θεσσαλονίκη. Παρατήρησε, μάλιστα, πως αντί για οικονομική δραστηριότητα οι τελευταίες Γενικές Εκθέσεις της Θεσσαλονίκης δημιουργούν «κρατικές σπατάλες», με τα περίπτερα υπουργείων και κρατικών οργανισμών γι αυτό και ο ίδιος έβαλε τέρμα στη συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης με περίπτερο.

Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΣ, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, το θέμα της ΔΕΘ θα έρθει σε άλλη τακτική συνεδρίαση, στην οποία θα γίνει και αναλυτική συζήτηση, με βάση τα νέα δεδομένα, που προκύπτουν από τη μελέτη, και την οικονομική συγκυρία.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΔΕΘ


Αφήστε μια απάντηση