Μπουτάρης: Οι πρόσφυγες δεν θα σταματήσουν να έρχονται – Θα βρουν παράνομα περάσματα

Οι πρόσφυγες δεν θα σταματήσουν να έρχονται, αν δεν τελειώσει ο πόλεμος, ακόμα και με κλειστά σύνορα, υποστηρίζει ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, που προτείνει κλειστά στρατόπεδα για όλους, καθώς όπως είπε «μπαίνουν παράνομα στη χώρα».

Ο κύριος Μπουτάρης υποστηρίζει πως μόνη λύση για να είναι ανεκτή η κατάσταση είναι η δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης, όπου όμως οι συνθήκες θα είναι ανθρώπινες και θα ικανοποιούν τις ανάγκες τους. Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Star, είδε «μπροστά στα μάτια του», στο κέντρο φιλοξενίας των Διαβατών, «να πωλείται το ένα τσιγάρο τρία ευρώ»! Ο δήμος Θεσσαλονίκης, αν και δεν είναι στην δικαιοδοσία του, θα φροντίσει για την δημιουργία παιδικού σταθμού, αλλά και μίνι μάρκετ μέσα στο κέντρο, ώστε οι ίδιοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να μην νιώθουν άσχημα και να μπορούν να μείνουν.

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης υποστήριξε άλλωστε πως αυτοί οι άνθρωποι έρχονται από τον πόλεμο και είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν, γι’ αυτό και θα αναζητήσουν άλλα περάσματα, αν τα σύνορα κλείσουν οριστικά. Θα βρουν τρόπο, είτε από την Αλβανία, είτε από τη Βουλγαρία και θα συνεχίσουν παράνομα, αλλά αυτές είναι άγριες καταστάσεις και πρέπει να τις αποφύγουμε, τόνισε.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!