Μπουτάρης: Ντρέπομαι για λογαριασμό του υπ. Ανάπτυξης!

Δριμεία επίθεση εναντίον του υπουργείου Ανάπτυξης για το θέμα των αρχαιοτήτων  που βρέθηκαν κατά τις εργασίες κατασκευής του σταθμού Βενιζέλου εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης.

«Ντρέπομαι για λογαριασμό του υπουργείου Ανάπτυξης, διότι έθεσε με εκβιαστικό τρόπο το απαράδεκτο και παραπλανητικό δίλημμα «ή αρχαία ή μετρό», είπε ο κ. Μπουτάρης τονίζοντας ενώ υπάρχει πλήθος προτάσεων που επιτρέπουν την συνύπαρξη των αρχαιολογικών ευρημάτων και του σταθμού του μετρό, τις αγνοεί.

Οι εναλλακτικές μελέτες  που έγιναν από το ΤΕΕ και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και δεν επιβαρύνουν οικονομικά ούτε καθυστερούν τις εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι όποιες καθυστερήσεις στο έργο του μετρό, οφείλονται μόνο στις διαδικασίες χρηματοδότησης του μετρό.  Ο Δήμος θα στείλει εκ νέου το αίτημα να αναπεμφθεί η υπόθεση στη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

ΥΠΑΝΥΠ:  Επενδύει την αλλαγή θέσης  με επίθεση

Το συμπέρασμα ότι είναι έτοιμος να προσχωρήσει στη θέση της Αττικό Μετρό  ότι δεν είναι δυνατόν να κατασκευαστεί ο σταθμός Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης, χωρίς προηγούμενη απόσπαση των αρχαίων,  εξάγει ο γ.γ. του ΥΠΑΝΥΠ Στρ. Σιμόπουλος, αναφορικά με την επίθεση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη κατά του υπουργείου.

Στη δήλωσή του διευκρινίζει ότι  «ουδέποτε αναφέραμε, ότι δεν μπορεί να γίνει απόσπαση και ΜΕΡΙΚΗ επανατοποθέτηση, όπως προτείνει τόσο το ΤΕΕ, όσο και το ΑΠΘ και όπως άλλωστε προγραμματίζουμε για όλους τους υπόλοιπους σταθμούς», ωστόσο προσθέτει ότι «είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθούμε τις οδηγίες του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, από το οποίο περιμένουμε να τοποθετηθεί.»

Διαβάστε επίσης

Δ.Σ. Θεσ/νικης: Να μην μεταφερθούν τα αρχαία από το σταθμό Βενιζέλου

Μπουτάρης: Εμείς θα έχουμε τον τελευταίο λόγο για το μετρό και τα αρχαία
Μπουτάρης: Έγκλημα η μεταφορά αρχαιοτήτων από μετρό
Στο δ.σ. Θεσ/νίκης, τα αρχαιολογικά ευρήματα του σταθμού «Βενιζέλου»
«Θα κερδίσω, και θα είμαι πάλι δήμαρχος»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΜΕΤΡΟ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Γ. ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


Αφήστε μια απάντηση