Μπουτάρης: «Κερκόπορτα» καθαριότητα και… νεοδημοκράτες

Η καθαριότητα είναι ο αδύναμος κρίκος στη μέχρι τώρα θητεία του Γ. Μπουτάρη στο Δήμος Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα οι αρνητικές απόψεις για το δήμαρχο της πόλης να υπερκεράζουν τις θετικές. Αυτό προκύπτει   από τηλεφωνική έρευνα, η οποία διενεργήθηκε το διάστημα 19 έως 24 Απριλίου σε δείγμα 1.004 ατόμων, ανδρών και γυναικών, ηλικίας 18 ετών και άνω, κατοίκων και ψηφοφόρων του νομού Θεσσαλονίκης από την εταιρεία “To the point”, που δημοσίευσε η εφημερίδα «Μακεδονία».

Όπως προκύπτει από την έρευνα, το βασικότερο κριτήριο για την αξιολόγηση του έργου της δημοτικής αρχής, όπως και για τις διοικήσεις των υπολοίπων δήμων, είναι οι επιδόσεις τους στον τομέα της καθαριότητας. Συγκεκριμένα στο ερώτημα «ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της περιοχής σας;» το 36,8% των ερωτηθέντων σε επίπεδο νομού Θεσσαλονίκης θεωρεί πως είναι η καθαριότητα. Το πρόβλημα της καθαριότητας στο πολεοδομικό συγκρότημα είναι εντονότερο, με το ποσοστό να ανέρχεται σε 42,3%, και περισσότερο οξυμένο σε σχέση με προηγούμενη έρευνα που είχε γίνει πριν από έναν χρόνο (32,6%).

Περισσότερες αρνητικές από τις θετικές

Αποτέλεσμα, στο ερώτημα «είσαστε ικανοποιημένος ή δυσαρεστημένος από το έργο του δημάρχου Θεσσαλονίκης;» το 35,3% εμφανίζεται δυσαρεστημένο έναντι 31,8% που δηλώνει ικανοποιημένο, ενώ σχεδόν ένας στους τρεις (29,7%) είναι ουδέτερος. Θετικά αξιολογεί το έργο του δημάρχου Θεσσαλονίκης το 23,4% των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 33,3% του ΣΥΡΙΖΑ και το 36,1% των υπολοίπων κομμάτων. Ωστόσο σχεδόν ένας στους δύο ψηφοφόρους της ΝΔ (42,6%) το κρίνει αρνητικά, όπως και το 24,2% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

 Διαβάστε επίσης

Τα δεξιά δίχτυα του Μπουτάρη

«Ζευγάρι» με τον Άνθιμο;

 Το αίνιγμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημαρχία Θεσσαλονίκης και οι… παρενέργειες

Επιπλέον περίπου ένας στους δύο (ποσοστό 46,2%) πιστεύει ότι με τη νέα δημοτική αρχή η ζωή στη Θεσσαλονίκη έχει παραμείνει η ίδια. Στο ίδιο ερώτημα το 25,2% εκτιμά ότι έχει γίνει καλύτερη, ενώ παρόμοιο ποσοστό, 25,1%, πιστεύει ότι έχει χειροτερέψει. Στην προ έτους έρευνα της ίδιας εταιρείας τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 21,7% (καλύτερη εικόνα) και 24,6% (χειρότερη εικόνα).

Ανεργία, χώροι στάθμευσης και οδικό δίκτυο τα κυριότερα προβλήματα

Αναφορικά με τα υπόλοιπα προβλήματα, δεύτερο σπουδαιότερο σε επίπεδο νομού θεωρείται η ανεργία (20,9%), η οποία στην ύπαιθρο έχει την πρωτοκαθεδρία με 25,3%. Στην κλίμακα των προβλημάτων ακολουθούν -πάντα σε επίπεδο νομού- η έλλειψη χώρων στάθμευσης με 13,1% (16,9% στο πολεοδομικό συγκρότημα και 2,6% στην ύπαιθρο), το οδικό δίκτυο με 11,1% (8,4% στην πόλη και 18,8% στην ύπαιθρο), το πράσινο (πάρκα, αναψυχή) με 8,9%, η εγκληματικότητα και η ελλιπής αστυνόμευση με 8,8% (εντονότερη στην ύπαιθρο με 13,6%), οι συγκοινωνίες με 8,1% (οξύτερο στην ύπαιθρο με 12,3%), η ακρίβεια με 6,5%, η έλλειψη πεζοδρομίων (6%), η ρύπανση (5,9%). Εντύπωση προκαλεί η υποχώρηση του κυκλοφοριακού (5,7%) στην κλίμακα των προβλημάτων ως αποτέλεσμα της δραστικής μείωσης της χρήσης των Ι.Χ. αυτοκινήτων λόγω οικονομικής κρίσης. Τέλος το 5,3% αναφέρει ως πρόβλημα τους αλλοδαπούς και το 5,1% την υποανάπτυξη και έλλειψη υποδομών.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ, TO THE POINT


Αφήστε μια απάντηση