Μπουτάρης: Έχουμε καυγάδες στην «Πρωτοβουλία» αλλά δεν «χωρίζουμε»

«Έχουμε καυγάδες στη δημοτική ομάδα, καμία αντίρρηση. Όμως δεν χωρίζουμε», ήταν το σχόλιο του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, για την κατάσταση που επικρατεί στην παράταξη του, την «Πρωτοβουλία», με αφορμή το θέμα της κανονιστικής διάταξης των τραπεζοκαθισμάτων στην Αγίας Σοφίας, που δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, καθώς αρνήθηκαν να το στηρίξουν δημοτικοί του σύμβουλοι.

«Παραμένουμε μια ομάδα με τις διαφωνίες της, με τις χαρές της και τις λύπες της. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό της «Πρωτοβουλίας» που την κάνει να ξεχωρίζει από οποιαδήποτε άλλη δημοτική κίνηση στην Ελλάδα» υποστήριξε ο κ.Μπουτάρης, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση της νέας διαδικτυακής πύλης του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο θέμα των τραπεζοκαθισμάτων στην Αγίας Σοφίας και στους κάθετους πεζοδρόμους Αγίας Θεοδώρας και Γεωργίου Σταύρου υποστηρίζοντας πως «θα επαναφέρουμε το ζήτημα με τροποποιημένη πρόταση. Μια πρόταση που δεν μπορεί να ξεφεύγει από τις δεσμεύσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων. Δεν πέρασε το θέμα, θα γίνει καλύτερη εξήγηση και θα περάσει την επόμενη φορά. Τα τραπεζοκαθίσματα δεν αφορούν μόνο τους καταστηματάρχες αλλά και τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής».

Ωστόσο, με κοινή τους επιστολή προς τον δήμαρχο τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι της «Πρωτοβουλίας», οι Παναγιώτης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Κουράκης, Γιώργος Αρβανίτης και Θανάσης Παπαναστασίου, ζητούν να συγκαλέσει δημοτική ομάδα, προκειμένου να συζητηθεί εκεί το κανονιστικό πλαίσιο για τα τραπεζοκαθίσματα στην Αγίας Σοφίας.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, ΚΑΥΓΑΔΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!