Μπουτάρης: Η ΕΡΤ δεν μπορεί να κλείνει με συνοπτικές διαδικασίες - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
24
Ιανουάριος
Back

Μπουτάρης: Η ΕΡΤ δεν μπορεί να κλείνει με συνοπτικές διαδικασίες

Ευθύνες στην κυβέρνηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ επέρριψε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Μιλώνας στο δημοτικό συμβούλιο έκανε λόγο για «προχειρότητα» που δημιούργησε μια αδιανόητη κατάσταση μετά την αναστολή λειτουργίας της κρατικής τηλεόρασης.

«Δεν είναι δυνατόν η χώρα να μείνει χωρίς δημόσια ραδιοτηλεόραση», τόνισε ο κ. Μπουτάρης και συνέχισε: «Η ΕΡΤ είναι δημόσια κοινωνική περιουσία και δεν μπορεί να κλείνει με συνοπτικές διαδικασίες». Η κριτική του δημάρχου Θεσσαλονίκης επικεντρώθηκε στην ασάφεια για το πότε θα λειτουργήσει η νέα τηλεόραση και στη μαζικότητα των απολύσεων.

«Θα αποζημιωθούν, ακούω να λέγεται, αλλά δεν έχει ξαναγίνει τέτοια απόλυση σε τόσο στενό χρονικό διάστημα και χωρίς την απαραίτητη προειδοποίηση», είπε και πρόσθεσε: «Είναι προφανής η χρησιμότητα της ΕΤ3 ως καναλιού για όλη την ελληνική περιφέρεια και θα πρέπει να ενισχυθεί. Είναι λάθος των Ενώσεων Συντακτών οι μεγάλης έκτασης απεργιακές κινητοποιήσεις, που επέτρεψαν την κυριαρχία της ανεπίσημης και ανώνυμης ενημέρωσης, ενώ δεν επέτρεψαν ούτε στα δημοτικά ΜΜΕ να καλύψουν το κενό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!