Αυτοδιοικητικές εκλογές-Υποψηφιότητες: Μήνυμα Τσίπρα στην ΚΕ με επίκεντρο την Αθήνα

Μήνυμα στα μέλη της ΚΕ να αφήσουν τις συλλογικότητες που έχει δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ «ειδικά στις μεγάλες πόλεις» να επιλέξουν εκείνες τα πρόσωπα που θέλουν ως υποψήφιους έστειλε με την ομιλία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Όπως είπε ο κ. Τσίπρας πρέπει «να πρωτοστατήσουμε στην κρίσιμη μάχη  των αυτοδιοικητικών εκλογών. Με  ψηφοδέλτια  προοδευτικά, ριζοσπαστικά, ανοιχτά, πράσινα, δημοκρατικά, για τη διαφάνεια και τη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων. Στο θέμα αυτό συντρόφισσες και σύντροφοι θέλω απλώς να κάνω μια αναφορά και να πω ότι έχουμε μια πολύ σημαντική παρακαταθήκη στον αυτοδιοικητικό χώρο. Και είναι η παρακαταθήκη, ιδίως σε ότι αφορά το χώρο των δήμων, η παρακαταθήκη των συλλογικοτήτων μας, ιδίως στις μεγάλες πόλεις. Και θα ήθελα να παρακινήσω την Κεντρική Επιτροπή να εμπιστευτεί αυτές τις συλλογικότητες και να δώσει την ορθή διαδικασία, οι διεργασίες να ξεκινήσουν απ’ αυτές, από συλλογικότητες και δημοτικές παρατάξεις που δεν δημιουργήθηκαν χθες, αλλά έχουν πολλά χρόνια ζωής, πολύ περισσότερα απ  όσα εμείς έχουμε συγκροτήσει, ορισμένες εξ αυτών, όπως π.χ. η Ανοιχτή Πόλη στην Αθήνα, η Ανοιχτή Πόλη στη Θεσσαλονίκη, το Λιμάνι της Αγωνίας στον Πειραιά. Μαθαίνω ότι προσανατολίζονται σε ορθές επιλογές.   Ας τους αφήσουμε να κάνουν τις διεργασίες τους και να φέρουν στο προσκήνιο και τα πρόσωπα αλλά, και, κυρίως τις συλλογικότητες εκείνες που θα μπορούν να διεισδύσουν στις τοπικές κοινωνίες και να φέρουν ένα νικηφόρο αποτέλεσμα για τους πολίτες τους στην εκλογική αναμέτρηση του Μάη του ΄19.», πρόσθεσε.

Κομματικοί παράγοντες με τους οποίους επικοινώνησε η aftodioikisi.gr εκτιμούσαν ότι η αναφορά του πρωθυπουργού επικεντρωνόταν, κυρίως, στις πιέσεις που δέχτηκε για το πρόσωπο της Ελθήνας Αγγελοπούλου, που είναι γέννημα θρέμμα της «Ανοιχτής Πόλης» στο δήμο Αθηναίων, με αποτέλεσμα, εκτός μεγάλου απροόπτου, να αναγκαστεί να κάνει πίσω, επιλέγοντας τον υφυπουργό Εργασίας Νάσο Ηλιόπουλο, ο οποίος προαλειφόταν για την κεντρική πολιτική σκηνή.    

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΗΝΥΜΑ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!