Αξιοποιούνται τα παλιά σφαγεία και αυλές σχολείων στη Θεσσαλονίκη

Στην ουσιαστική αξιοποίηση των προαύλιων των σχολείων με τη δημιουργία χώρων αθλητισμού και αναψυχής, που θα λειτουργούν εκτός σχολικού ωραρίου, αποσκοπεί η σύμβαση που υπέγραψε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος για τη διαμόρφωση τριών σχολικών αύλειων χώρων, που θα φιλοξενήσουν χώρους αθλητισμού, πολιτισμού και αναψυχής.

Οι χώροι αυτοί θα παραδοθούν για χρήση στις γειτονιές και πέρα από τα ωράρια λειτουργίας των σχολικών συγκροτημάτων.

Σε πρώτη φάση, οι τρείς αυτοί χώροι βρίσκονται στα σχολικά συγκροτήματα του 10ου νηπιαγωγείου (Χαριλάου), του 45ου δημοτικού (Άνω Πόλη) και του 20ου λυκείου (Τούμπα).

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαγεωργόπουλος το συγκεκριμένο έργο που θα αρχίσει τις αμέσως επόμενες ημέρες, στοχεύει στην αναβάθμιση της εκπαιδευτικής υποδομής του κάθε σχολείου και στη λειτουργία των προαυλίων ως εναλλακτικοί χώροι πρασίνου, αναψυχής και εκδηλώσεων.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βεν. Καρακωστάνογλου επεσήμανε ότι στις εργασίες περιλαμβάνονται αύξηση του πρασίνου των αύλειων χώρων, βελτίωση του φωτισμού, κατασκευή γηπέδων άθλησης, ανακατασκευές δαπέδων, κ.ά. 

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε, επιπλέον, στην προοπτική αξιοποίησης της περιοχής των πρώην δημοτικών σφαγείων, στη δυτική είσοδο της πόλης, με τη δημιουργία ενός αθλητικού κέντρου κι ενός πολιτιστικού πολυχώρου.

Σε μια έκταση εννέα περίπου στρεμμάτων θα φιλοξενηθούν αθλήματα λιγότερο διαδεδομένα επίσης η σκοποβολή, η ξιφασκία και η άρση βαρών. Επίσης στον ίδιο χώρο θα δημιουργηθούν χώροι για πολιτιστικές εκδηλώσεις και για εικαστικά δρώμενα. Η δημοπράτηση του έργου ανάπλασης επίσης περιοχής θα γίνει μέσα στον Αύγουστο.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!