αύριο-ο-5ος-ημιμαραθώνιος-αθήνας-από-120212
ΔΗΜΟΙ | 19.03.2016 | 18:59

Αύριο ο 5ος ημιμαραθώνιος Αθήνας – Από τις 06:30 κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο

Αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή του 5ου Ημιμαραθώνιου της Αθήνας που διεξάγεται αύριο. Σε ισχύ θα βρίσκονται από τις 6.30 το πρωί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας. Περισσότεροι από 18.000 δρομείς, αθλητές Έλληνες και ξένοι, αλλά και χιλιάδες πολίτες θα μετάσχουν στο μεγάλο αθλητικό γεγονός, τεστάροντας αντοχές και δυνάμεις.

Η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου θα δοθεί στις 9.00 το πρωί μπροστά από το Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη, επί της Λεωφόρου Αμαλίας με κατεύθυνση την οδό Πανεπιστημίου.

Είκοσι λεπτά αργότερα στις 9.20 δίδεται η εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου 3χλμ επίσης από την Πλατεία Συντάγματος (Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη), επί της οδού Αμαλίας.

Στις 11.45 δίδεται  η εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου 5χλμ στην Πλατεία Συντάγματος, στο ύψος της Οδού Ερμού, με κατεύθυνση προς την Οδό Φιλελλήνων.

Και τέλος η εκκίνηση του Αγώνα 1000μ ΑΜΕΑ & Special Olympics δίνεται στις 9.50 από το ύψος της διασταύρωσης της οδού Ριζάρη με τη Λεωφόρο  Βασ. Σοφίας, με κατεύθυνση προς τη Λεωφόρο  Αμαλίας και τερματισμό μπροστά στην Πλατεία Συντάγματος (Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη).

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις

Από τις  06.00 έως τις 13.00 η κυκλοφορία θα διακόπτεται προσωρινά σε:

Λ. Βασ. Αμαλίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Όλγας και της οδού Πανεπιστημίου, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο. Στο συγκεκριμένο τμήμα η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα ισχύσει κατά τις ώρες 04.00 έως 14.00.

Λ. Βασ. Αμαλίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Όλγας και της Λ. Συγγρού, και στα δύο ρεύματα, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.

Πανεπιστημίου (Ελ. Βενιζέλου)-Σταδίου-Ακαδημίας-Σόλωνος, σε όλο το μήκος τους, καθώς και στις καθέτους τους, έως την πρώτη παράλληλο.

Πλατεία Ομονοίας, πλατεία Συντάγματος.

Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.

Πατησίων (28ης Οκτωβρίου), στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και της πλ. Ομονοίας, και στα δύο ρεύματα, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.

Πατησίων (28ης Οκτωβρίου), στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και της οδού Αγ. Μελετίου, και στα δύο ρεύματα, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο. Στο συγκεκριμένο τμήμα η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα ισχύσει κατά τις ώρες 08.45 έως 10.30.

Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Πετμεζά και τη Λ. Αμαλίας, και στα δύο ρεύματα, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.

Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της, στο ρεύμα προς τη Λ. Συγγρού.

Ηρ. Αττικού-Αραβαντινού-Ησιόδου, σε όλο το μήκος τους, καθώς και στις καθέτους τους έως την πρώτη παράλληλο.

Πειραιώς, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κολωνού και της πλ. Ομονοίας, και στα δύο ρεύματα, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.

Αθηνάς, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σοφοκλέους και της πλ. Ομονοίας, και στα δύο ρεύματα, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.

Ανώνυμη οδός δίπλα στο πάρκο Ελευθερίας), σε όλο το μήκος της.

Κόκκαλη, σε όλο το μήκος της.

Μονή Πετράκη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Υψηλάντου και της Λ. Βασ. Σοφίας.

Χατζηκώστα-Ζαχάρωφ, σε όλο το μήκος τους.

Τσόχα, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Π. Κυριακού και της Λ. Βασ. Σοφίας.

Λ. Βουλιαγμένης, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Τιμολέοντος και Αρδηττού, στο ρεύμα προς Αθ. Διάκου.

Αρδηττού, στο τμήμα της μεταξύ των Λ. Βουλιαγμένης και Βασ. Όλγας, και στα δύο ρεύματα, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.

Λ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Όλγας και της οδού Β. Αλεξάνδρου, και στα δύο ρεύματα, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.

Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Βασ. Αλεξάνδρου και Φειδιππίδου, και στα δύο ρεύματα, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.

Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου και της Αμαλίας, και στα δύο ρεύματα, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο, πλην της οδού Παπαδιαμαντοπούλου. Στο συγκεκριμένο τμήμα η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα ισχύσει κατά τις ώρες 08.15-έως 13.00.

Λ. Κηφισίας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Πανόρμου και Φειδιππίδου, στο ρεύμα προς τη Λ. Βασ. Σοφίας, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.

Λ. Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της, και στα δύο ρεύματα, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο, πλην των οδών Ιπποκράτους και Χαριλάου Τρικούπη.

Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ζαγοράς και Φειδιππίδου, στο ρεύμα προς Λ. Αλεξάνδρας, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.

Φειδιππίδου, στο τμήμα της μεταξύ των Λ. Μεσογείων και Βασ. Σοφίας, στο ρεύμα προς Λ. Αλεξάνδρας, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.

Επιπλέον, στο διάστημα αυτό θα απαγορεύεται η κάθετη διέλευση των οχημάτων από την Ημιμαραθώνια διαδρομή, με εξαίρεση τους ελεγχόμενους κόμβων κάθετης διέλευσης σε:

Λ. Αλεξάνδρας-Ιπποκράτους,

Λ. Αλεξάνδρας-Χαρ. Τρικούπη,

Πατησίων (28ης Οκτωβρίου)-Κοδριγκτώνος,

Πατησίων (28ης Οκτωβρίου)-Στουρνάρα,

Λ. Βασ. Σοφίας-Παπαδιαμαντοπούλου,

Λ. Βασ. Κων/νου-Ριζάρη,

Λ. Βασ. Κων/νου-Βασ. Γεωργίου και

Λ. Βασ. Κων/νου-Λ. Βασ. Σοφίας.