Αττική: O χάρτης της ρατσιστικής βίας και της εγκληματικότητας - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
17
Νοέμβριος
Back

Αττική: O χάρτης της ρατσιστικής βίας και της εγκληματικότητας

Στη δημιουργία ενός ψηφιακού χάρτη που αποτυπώνει τις επιθέσεις εναντίον μεταναστών στην περιοχή της Αττικής προχώρησε η ερευνητική ομάδα “The City at a time of Crisis”.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του news247.gr κάνοντας χρήση του δικτύου Ushahidi το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί εκτενώς σε χώρες οι οποίες πλήττονται από φυσικές η ανθρωπιστικές καταστροφές, η ερευνητική ομάδα δημοσίευσε ένα διαδραστικό χάρτη για τη ρατσιστική βία και εγκληματικότητα στην Αθήνα.

Ο χάρτης παρέχει δεδομένα από τον Μάιο του 2011 μέχρι σήμερα, ενώ προτείνεται στους χρήστες η αποστολή σχετικών πληροφοριών υπό το καθεστώς της ανωνυμίας. Ζητείται e-mail για λόγους επικοινωνίας.

Όπως υποστηρίζει η ομάδα, βρίσκεται στη δημιουργία ενός αξιόπιστου δικτύου επαφών – πηγών και πριν αποτυπώσει στο χάρτη οποιοδήποτε περιστατικό, το επεξεργάζεται με διασταύρωση πληροφοριών και επιβεβαίωση.

Πρόκειται για μια πολιτική ομάδα η οποία κάνει έρευνα στον αντίκτυπο που έχει η κρίση στις αστικές περιοχές της Αθήνας, συμπεριλαμβανομένης και της αύξησης της ρατσιστικής βίας στην ιστό της πόλης. Στην ιστοσελίδα της ομάδας αναφέρεται ότι δεν υπάρχει σύνδεση με κάποιο πολιτικό κόμμα.

Η ομάδα “The City at a time of Crisis” χρηματοδοτείται από το Economic and Social Research Council (Οικονομική και Κοινωνική ερευνητική Επιτροπή του Ηνωμένου Βασιλείου) και συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο του Sussex.

Πηγή: news247.gr

Για να δείτε το χάρτη κάντε κλικ εδώ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!