Αθωώθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ – Ποια ήταν η δικαστική υπόθεση

Αθώος κρίθηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ Δημήτρης Τσίκκης, ο οποίος κατηγορούνταν για την υπερχείλιση λυμάτων από το αντλιοστάσιο των Κρητικών.

Πρόκειται για μια υπόθεση που πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκαναν κάτοικοι της περιοχής, το βράδυ της Δευτέρας 11 Μαΐου 2015, στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, προσωπικό του οποίου μετέβη στην περιοχή των Κρητικών.

Εκεί διαπιστώθηκε η εκροή λυμάτων από το αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΡ, η οποία είχε αποτέλεσμα τη δημιουργία αυτοδιαλυόμενης θαλάσσιας ρύπανσης, μικρής έκτασης. Παράλληλα, κατόπιν ενημέρωσης του αρμόδιου της ΔΕΥΑΡ, τεχνικό συνεργείο  της υπηρεσίας αποκατέστησε τη βλάβη.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, που διενήργησε την προανάκριση, κινήθηκε και η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων κατά των υπευθύνων, ενώ την επομένη το πρωί συνελήφθη και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ και δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Τσίκκης ο οποίος και παραπέμφθηκε στην δικαιοσύνη με την αυτόφωρη διαδικασία.

Στην ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι η υπερχείλιση του αντλιοστασίου οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην κακή κατασκευή του αποχετευτικού συστήματος, η οποία εξαιτίας λανθασμένης μελέτης και κατασκευής, επιτρέπει στα όμβρια ύδατα να εισέρχονται στο αποχετευτικό σύστημα, προκαλώντας υπερχείλιση της στάθμης αυτού σε περίπτωση βροχής.

Το πρόβλημα αυτό, το οποίο είναι χρόνιο και χρονολογείται ήδη από την κατασκευή του αποχετευτικού συστήματος, δεν δύναται να αντιμετωπιστεί με άλλο τρόπο παρά μόνο με ριζική επέμβαση επ’ αυτού με κόστος 6.300.000 ευρώ, η οποία έχει ήδη δρομολογηθεί.

Συγκεκριμένα από τον περασμένο Οκτώβριο οπότε και ανέλαβε ο κ. Τσίκκης την θέση του προέδρου της ΔΕΥΑΡ, πληροφορήθηκε το εν λόγω πρόβλημα και προέβη σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την αποκατάστασή του.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΔΕΥΑ ΡΟΔΟΥ, ΔΕΥΑΡ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΚΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση