Αθωώθηκε ο δήμαρχος Σαρωνικού για την παραλία της Κιτέζας

Αθώος κρίθηκε ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου σε δίκη που έγινε μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του Δήμου Σαρωνικού ο ΕΟΤ, η ΕΤΑΔ Α.Ε. και το ξενοδοχείο Grand Resort Lagonissi.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Δήμος Σαρωνικού «κατέχει» παράνομα την παραλία της Κιτέζας έχοντας κατασκευάσει θεατράκι, καντίνα και ράμπα στην περιοχή και πραγματοποιεί εκδηλώσεις στον συγκεκριμένο χώρο. Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι εμποδίζει τον επενδυτή να χρησιμοποιήσει και να επενδύσει στην παραλία της Κιτέζας.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού από την πλευρά του αντέτεινε ότι η παραλία είναι ελεύθερη και προσβάσιμη σε όλους τους πολίτες και ότι είναι αντίθετος στη σύμβαση που υπόγραψε το 2003 ο τότε υπουργός Ανάπτυξης Άκης Τσοχατζόπουλος παραχωρώντας τα 85 στρέμματα της Κιτέζας έναντι 15.000 ευρώ ετησίως στο Grand Resort Lagonissi. Ενημέρωσε δε το δικαστήριο ότι η κυβέρνηση έχει προσπαθήσει επανειλημμένα μέχρι σήμερα να δώσει συντελεστή δόμησης στην περιοχή και ότι κύριος στόχος είναι να κλείσει η παραλία, να χτιστεί και να πληρώνουν αντίτιμο οι πολίτες.

Το δικαστήριο δέχθηκε τα επιχειρήματα που πρόβαλε ο δήμαρχος και ομόφωνα Πρόεδρος και Εισαγγελέας τον αθώωσαν.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Σαρωνικού, «η δίκη αυτή είναι μία από τις δεκάδες που έχουν γίνει από τον ΕΟΤ, την ΕΤΑΔ Α.Ε. και το Grand Resort Lagonissi εναντίον του δήμου, αλλά και του δημάρχου προσωπικά προκειμένου να πετύχουν να καταλάβουν την παραλία. Η δικαστική αυτή απόφαση αποτελεί δικαίωση των θέσεων που διατυπώνει όλα αυτά τα χρόνια ο δήμος ότι οι παραλίες πρέπει να είναι ελεύθερες και να μπορούν να τις απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, GRAND RESORT LAGONISS, ΚΙΤΕΖΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!