Αθωώθηκε η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας

Το Δικαστήριο έκρινε αθώα τη Θάλεια Στάχτου μετά από δήλωση που κατέθεσε η ίδια ότι με την κριτική της στη δημοτική αρχή Βόλου δεν σκόπευε να αφήσει προσωπικές αιχμές σε βάρος των εγκαλούντων. Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου έπειτα από μήνυση στελεχών της δημοτικής αρχής για όσα είχε πει σε ραδιοφωνική της συνέντευξη. Με τη δήλωση που κατέθεσε σήμερα στο Δικαστήριο ανέφερε ότι:

«Σκοπός της συνέντευξης ήταν η άσκηση πολιτικής κριτικής των δράσεων της δημοτικής αρχής Βόλου. Δεν σκόπευα να αφήσω προσωπικές αιχμές σε βάρος των εγκαλούντων-μελών του δημοτικού συμβουλίου και αντιδημάρχων, αλλά στόχος μου ήταν στα πλαίσια του συνδικαλιστικού μου καθήκοντος η προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, χωρίς πρόθεση θίξεως της υπολήψεως σε προσωπικό επίπεδο των μηνυτών».

Το «παρών» στα δικαστήρια, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τη Θάλεια Στάχτου, έδωσε ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας, ο οποίος σε δηλώσεις του μετά το αποτέλεσμα της δίκης τόνισε:

«Ήμουν σίγουρος ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα έκανε το αυτονόητο Η Θάλεια Στάχτου, όπως και το Διοικητικό Συμβούλιο, υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων. Δεν ήταν ζήτημα προσωπικό και δεν μίλησε για πρόσωπα, αλλά για τη Δημοτική Αρχή με την οποία διαφωνούσε. Νομίζω ότι σήμερα πανηγυρικά ηττήθηκε. Συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τους εργαζόμενους στην κοινωνία του Βόλου, οφείλουμε να προστατεύουμε και την κοινωνία και θα είμαστε εδώ».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΑΘΩΩΘΗΚΕ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΟΤΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!