Αθήνα: Το 2017 θα είναι έτοιμο το αποτεφρωτήριο νεκρών - Ποια περιοχή προκρίνεται και ποιο θα είναι το κόστος - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
2
Δεκέμβριος
Back

Αθήνα: Το 2017 θα είναι έτοιμο το αποτεφρωτήριο νεκρών – Ποια περιοχή προκρίνεται και ποιο θα είναι το κόστος

Στους 21 έφτασαν, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι ενδιαφερόμενοι να ενοικιάσουν ή να πουλήσουν στο Δήμο Αθηναίων , σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη, ακίνητο εντός του λεκανοπεδίου Αττικής με έκταση από  δύο έως τέσσερα στρέμματα για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου νεκρών.  Η προθεσμία έληξε την προπερασμένη Κυριακή 24 Ιανουαρίου και, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα τέσσερα από αυτά βρίσκονται εντός ορίων του Δήμου Αθηναίων και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή του Ελαιώνα και, βεβαίως, έχουν προτεραιότητα, ενώ τα υπόλοιπα 17 είναι σε άλλους δήμους της Αττικής.

Να σημειωθεί ότι στόχος είναι το αποτεφρωτήριο νεκρών που εξήγγειλε λίγο πριν τα Χριστούγεννα ο Γιώργος Καμίνης  να κατασκευαστεί εντός του 2017 . Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέλλη Παπαχελά που έχει αναλάβει το εγχείρημα πρόκειται τις επόμενες ημέρες σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Επιτροπής για τα δικαίωμα της αποτέφρωσης νεκρών στην Ελλάδα Αντώνη Αλακιώτη να εξετάσουν μία προς μία τις περιπτώσεις, ώστε να καταλήξουν στην καλύτερη για τον δήμο και τους πολίτες.

Για ποιους λόγους προκρίνεται ο Ελαιώνας

Ο λόγος που προκρίνεται χώρος εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων είναι, κυρίως,  για να προχωρήσουν γρηγορότερα οι διαδικασίες, ενώ σημαντικό στοιχείο θεωρείται και το ότι η κατασκευή και η λειτουργία αποτεφρωτηρίου μπορεί να λειτουργήσει αναπτυξιακά για μια υποβαθμισμένη περιοχή όπως ο Ελαιώνας με το άνοιγμα καταστημάτων και τη δημιουργία  θέσεων εργασίας. Επιπλέον, σύμφωνα με τους ειδικούς,  η λειτουργία του αποτεφρωτηρίου δεν επιβαρύνει το περιβάλλον.

Ωστόσο, τα προβλήματα που έχει να λύσει ο Δήμος Αθηναίων αφορούν τις χρήσεις γης στον Ελαιώνα, καθώς, σύμφωνα με τη ρύθμιση για τη λειτουργία των αποτεφρωτηρίων, θα πρέπει να προϋπήρχε στο ακίνητο λειτουργία βιομηχανικού κτηρίου, η απόσταση από σχολεία κλπ.

Αναφορικά με το κόστος, αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 2,5 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί είτε από το δημοτικό προϋπολογισμό είτε σε συνεργασία με κάποιον ιδιώτη (σ.σ. με τη μέθοδο του ΣΔΙΤ).  Ενώ για την κατασκευή του εφόσον δεν βρεθεί κτήριο που πληροί της προδιαγραφές και χρειάζεται απλώς απαιτείται περίπου ένα έτος, γι’ αυτό και έχει τεθεί ο στόχος του 2017.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!