Αθήνα: Στο Πειθαρχικό η Φιλαρμονική του δήμου για τις μαύρες κορδέλες

Εμμένει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και τελικά τις επόμενες ημέρες θα παραπέμψει στο Πειθαρχικό όλα τα μέλη της Φιλαρμονική του δήμου, με το ερώτημα της απόλυσης, επειδή κατά τη διάρκεια της 28ης Οκτωβρίου είχαν μαύρες κορδέλες στα μουσικά τους… όργανα.

Τη Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εργαζομένων της Φιλαρμονικής με το δήμαρχο και το γενικό γραμματέα του δήμου Θόδωρο Λιβάνιο, στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων όλης της αντιπολίτευσης , καθώς και εκπρόσωπος της ΠΟΘΑ, προκειμένου να υπερασπιστούν το αναφαίρετο δικαίωμα τους να διαμαρτυρηθούν με αυτόν τον τρόπο γενικής συνέλευσης των εργαζομένων της φιλαρμονικής των οποίων οι αποδοχές έχουν μειωθεί δραματικά και η επισφάλεια παραμένει ως δαμόκλεια σπάθη πάνω από το κεφάλι τους.

«Ανοιχτή Πόλη»: Υπάλληλος της τρόικας και της κυβέρνησης ο Καμίνης

Κατόπιν της εξέλιξης αυτής, η παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του δημάρχου Αθηναίων, τονίζοντας πως συνεχίζει «να λειτουργεί όχι ως δήμαρχος όλων των Αθηναίων ως όφειλε, αλλά ως υπάλληλος της κυβέρνησης και της τρόικας».

«Η δημοτική Αρχή συνεχίζει την ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων, δεν αντιλαμβάνεται ότι και οι μουσικοί της Φιλαρμονικής του δήμου είναι μέρος της κοινωνίας που δοκιμάζεται, που διαμαρτύρεται, και αντιστέκεται, με κάθε τρόπο απέναντι στην αντιλαϊκή, μνημονιακή, πολιτική της κυβέρνησης», τονίζει στην ανακοίνωσή της η «Ανοιχτή Πόλη».

Τον καλεί, δε, «να αφουγκραστεί τα μηνύματα της κοινωνίας πριν είναι αργά για τον ίδιο και την παράταξη του» και δηλώνει ότι «θα συνεχίσει των αγώνα εντείνοντας τις προσπάθειες της ώστε να υπάρξει μια άλλη πολιτική στο δήμο και στη χώρα».

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: «Λοχίας και τσιράκι της κυβέρνησης ο Καμίνης»

Δριμεία επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων εξαπολύει και ο επικεφαλής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο δημοτικό συμβούλιο Πέτρος Κωνσταντίνου, αφού χαιρετίζει πρώτα την ενέργεια των εργαζομένων στη Φιλαρμονική:

«Ο δήμαρχος Γ. Καμίνης για άλλη μια φορά καταφεύγει στη καταστολή της δράσης των εργαζόμενων για να υπηρετήσει τη άθλια πολιτική της κυβέρνησης. Ο άνθρωπος που στηρίζει με πάθος κάθε μέτρο της κυβέρνησης που σπέρνει τη φτώχεια και τη εξαθλίωση για να σωθούν οι Τράπεζες και το κεφάλαιο, ο άνθρωπος που έστειλε στα δικαστήρια τους απεργούς των δήμων, που στήριξε απεργοσπαστικούς μηχανισμούς κουνάει τώρα το ραβδί της τιμωρίας με απόλυση σε ανθρώπους που ξέρουν να κουνάνε την μπαγκέτα μιας ορχήστρας», υπογραμμίζει ο Πέτρος Κωνσταντίνου.

Τον καλεί, δε, «να πάρει πίσω εδώ και τώρα αυτή τη απαράδεκτη δίωξη. Να αντιληφθεί ότι ακόμη και αυτοί που τον ψήφισαν είναι αγανακτισμένοι με τη συμπεριφορά τους ως λοχία και τσιράκι της κυβέρνησης, της λιτότητας, των χαρατσιών, των απολύσεων και της καταστολής».

Ζητεί, τέλος, από όλους «τους εργαζόμενους και τα Σωματεία τους να καταδικάσουν την απαράδεκτη πειθαρχική δίωξη και να κλιμακώσουν το αγώνα για να σώσουμε τις δημοτικές υπηρεσίες από το «κούρεμα» των κυβερνητικών περικοπών».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!