αθήνα-σκούπα-μετά-την-κόντρα-θεοδωρ-1021728
ΔΗΜΟΙ | 17.05.2022 | 09:49

Αθήνα: «Σκούπα» μετά την κόντρα Θεοδωρικάκου- Μπακογιάννη

Η κόντρα μεταξύ Τάκη Θεοδωρικάκου και Κώστα Μπακογιάννη, που «φούντωσε» τις τελευταίες ημέρες, είχε ως αποτέλεσμα να δοθεί εντολή για νέα επιχείρηση «σκούπα» στο κέντρο της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι η κόντρα είχε ξεκινήσει μετά από δηλώσεις του Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος είχε στρέψει τα βέλη στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κάνοντας λόγο για μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας που αντιμετωπίζει η Αθήνα και κατηγορώντας τον ότι εδώ και ένα μήνα προσπαθεί να συναντηθεί μαζί του.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος σε απάντηση είχε κατηγορήσει τον Κώστα Μπακογιάννη ότι διαφωνεί με τις λεγόμενες επιχειρήσεις «σκούπα» της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας.

Έτσι ακόμη μία επιχείρηση «σκούπα» έγινε την Δευτέρα στο κέντρο της Αθήνας με την ΕΛ.ΑΣ. να προχωρά σε προσαγωγή 129 μεταναστών που δεν είχαν τα απαραίτητα χαρτιά.

Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν 147 αστυνομικοί «από διάφορες Υπηρεσίες (Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών / Υποδιεύθυνση Περιπολιών, Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής / Ο.Π.Κ.Ε., ΔΡΑΣΗ, Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής, Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, Υπηρεσία Εναέριων Μέσων Σωμάτων Ασφαλείας) με στόχο την πάταξη των παράνομων δραστηριοτήτων στο κέντρο της πόλης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

«Με τις ειδικές αστυνομικές επιχειρήσεις ενισχύεται σταθερά το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι αστυνομικές επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Στο πλαίσιο της εντολής του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, για συνέχιση με αμείωτη ένταση των ειδικών επιχειρήσεων στο κέντρο της Αθήνας, ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 16 Μαΐου 2022, πέριξ της οδού Αγίου Κωνσταντίνου στην Ομόνοια.

Με αυτή την αφορμή ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Εντείνουμε τις ειδικές αστυνομικές επιχειρήσεις με τη συμμετοχή όλων των Μονάδων της Ελληνικής Αστυνομίας, τόσο στο κέντρο, όσο και στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Στόχος μας η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, του παραεμπορίου και ασφαλώς, των ναρκωτικών. Αυτός είναι ο δρόμος για να ενισχύεται σταθερά το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών.»

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 147 αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες (Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών / Υποδιεύθυνση Περιπολιών, Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής / Ο.Π.Κ.Ε., ΔΡΑΣΗ, Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής, Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, Υπηρεσία Εναέριων Μέσων Σωμάτων Ασφαλείας) με στόχο την πάταξη των παράνομων δραστηριοτήτων στο κέντρο της πόλης.

Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 442 άτομα και, μεταξύ άλλων, προέκυψαν 129 προσαγωγές αλλοδαπών, που στερούνταν τα απαραίτητα έγγραφα, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. της Αμυγδαλέζας.

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν, στο πλαίσιο του ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης».