Αθήνα: Παράταση στην αποστολή στοιχείων ζητεί ο Συμπαραστάτης

Πρόταση να ζητήσει 10ημερη προθεσμία για την υποβολή της λίστας υπαλλήλων ΙΔΑΧ ΔΕ του δήμου κάνει προς το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη ο Συμπαραστάτης του Δημότη & της Επιχείρησης του Δήμου Αθηναίων Βασίλης Σωτηρόπουλος.

Ειδικότερα, με την ειδική πρόταση 3/2012, ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης έκρινε αντίθετα σε συνταγματικές διατάξεις τα μέτρα της κατάργησης οργανικών θέσεων, της θέσης σε διαθεσιμότητα και της θέσης σε αργία υπαλλήλων του Δήμου Αθηναίων για τους οποίους υπάρχουν πειθαρχικές και ποινικές εκκρεμότητες.

Με γνώμονα την διατήρηση της συνέχειας και της λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων και της εξυπηρέτησης των δημοτών και των επιχειρήσεων, ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης καταλήγει στις εξής κύριες προτάσεις:

  • Να ζητηθεί από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης η παράταση της 10ήμερης προθεσμίας, για την υλοποίηση των μέτρων -κατά τον Ν. 4093/2012- της θέσης σε διαθεσιμότητα και σε αργία, ώστε να τηρηθεί η διαδικασία της ακρόασης και συνεκτίμησης κάθε σχετικού στοιχείου, στο πλαίσιο της αρχής της αναλογικότητας.
  • Να καταγραφούν οι απόψεις των εργαζομένων μετά από ακρόαση, σύμφωνα με το άρθρο 20 παρ. 2 του Συντάγματος και το άρθρο 6 Ν. 2690/199, ώστε να διευκρινιστεί κατά πόσον εμπίπτουν στις διατάξεις του Ν. 4093/2012.
  • Να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για τον συντονισμό της άμεσης δικαστικής προσφυγής κατά των τυχόν διαπιστωτικών πράξεων στα αρμόδια δικαστήρια. Παράλληλα, να υποβληθούν αιτήσεις αναστολής και έκδοσης προσωρινών διαταγών, ώστε να μην αποστερηθούν οι υπηρεσίες του δήμου ούτε για μία ημέρα την παροχή εργασίας των υπαλλήλων, που απειλούνται με αργία ή διαθεσιμότητα.

Η ειδική πρόταση 3/2012 υποβλήθηκε στο δήμαρχο Αθηναίων και κοινοποιήθηκε στο γενικό γραμματέα και στο δημοτικό συμβούλιο, στο πλαίσιο της αρμοδιότητας του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης για διατύπωση προτάσεων βελτίωσης της δημοτικής Αρχής και των σχέσεών της με το κοινό επ’ αφορμή σημαντικών προβλημάτων κακοδιοίκησης, σύμφωνα με το άρθρο 77 παρ. 5 του Ν.3852/2010 (Πρόγραμμα «Καλλικράτης»).

Η ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ 3/2012

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!