Αθήνα: η αντιπολίτευση καταψήφισε τον προϋπολογισμό του 2010

Ο προϋπολογισμός του δήμου Αθηναίων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ, ψηφίσθηκε από την παράταξη του δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη και δέχθηκε τα πυρά των άλλων παρατάξεων.

Ο προϋπολογισμός για το 2010, ο οποίος, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εισηγητική έκθεση, «παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις για τις δυσκολίες από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, διατηρεί και επεκτείνει τα κοινωνικά του χαρακτηριστικά, καθώς μεταξύ άλλων δεν θα γίνει αύξηση στους λογαριασμούς δημοτικών τελών για πρώτη φορά σε εκατό χιλιάδες επαγγελματίες».

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη “Η Αθήνα Αλλάζει” αναφέρει ότι, ο προϋπολογισμός αποτελεί επανάληψη των προηγουμένων, επανάληψη του αποτυχημένου 20ετούς καθεστώτος της ίδιας παράταξης στο δήμο Αθηναίων.

Ο επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» Ρήγας Αξελός τόνισε ότι ο προϋπολογισμός δεν είναι επενδυτικός, κοινωνικός, ούτε αναδιανεμητικός, παραμένει ελλειμματικός και επενδύει σε έργα βιτρίνας για το δήμο χωρίς να λύνει τα μείζονα κοινωνικά.

Από τη “Συμπαράταξη για την Αθήνα” επισημάνθηκε ότι, η δημοτική αρχή θριαμβολογεί για το πάγωμα των δημοτικών τελών όταν τα προηγούμενα χρόνια είχαν αυξηθεί έως και 200%.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!