Ασκούνης vs κυβέρνησης, «γνωστών & άγνωστων κέντρων προπαγάνδας»

Οξεία επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και στα  «γνωστά και άγνωστα κέντρα προπαγάνδας» που επιχειρούν με αφορμή την οικονομική κρίση, να υποτάξουν και να ελέγξουν «το μόνο δημοκρατικό, πολιτικό θεσμό, ο οποίος είναι σε θέση να στηρίξει την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη», εξαπολύει με αφορμή το επικείμενο συνέδριο της ΚΕΔΕ ο πρόεδρος της Κώστας Ασκούνης.

«Πρέπει επιτέλους η Κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι η συνεργασία, η αλληλοκατανόηση και ο σοβαρός διάλογος, δεν είναι περιττή πολυτέλεια. Να μη χρησιμοποιεί, λοιπόν, την οικονομική κρίση ως αφορμή για την καταπάτηση θεμελιωδών θεσμικών δικαιωμάτων», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Ασκούνης και προαναγγέλλει ότι μετά το τέλος του συνεδρίου «η ΚΕΔΕ θα αναλάβει πρωτοβουλίες και στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να υπερασπιστεί με κάθε μέσο και τρόπο τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοτέλειά της».


Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του προέδρου της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνη είναι το εξής:

«Τις τελευταίες μέρες αντιμετωπίζουμε μία ολόπλευρη επίθεση από γνωστά και άγνωστα κέντρα προπαγάνδας, εναντίον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εκλεγμένων αντιπροσώπων της.

Είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο στις επιθέσεις κατασυκοφάντησης και λασπολογίας, που έχουν ως στόχο την υποταγή και τον έλεγχο του μόνου δημοκρατικού, πολιτικού θεσμού, ο οποίος είναι σε θέση να στηρίξει την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.

Όποιοι πιστεύουν ότι με τέτοιους τρόπους μπορούν να κάμψουν το ηθικό και πολιτικό κύρος των Δήμων και των Δημάρχων, να ξέρουν ότι θα βρουν απέναντί τους κυρίως τις αδύναμες ομάδες των πολιτών, οι οποίοι αγωνίζονται για την επιβίωση τους, σε συνθήκες ακραίας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

Για εμάς τους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η αυτοτέλεια του θεσμού που υπηρετούμε είναι δημοκρατικό μας καθήκον. Θα παλέψουμε με κάθε τρόπο για να την υπερασπιστούμε, να τη διατηρήσουμε αλλά και να τη διευρύνουμε.

Πρέπει επιτέλους η Κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι η συνεργασία, η αλληλοκατανόηση και ο σοβαρός διάλογος, δεν είναι περιττή πολυτέλεια. Να μη χρησιμοποιεί, λοιπόν, την οικονομική κρίση ως αφορμή για την καταπάτηση θεμελιωδών θεσμικών δικαιωμάτων.

Τέλος, θέλουμε να ενημερώσουμε όλους τους φορείς που έχουν σχέση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πως αμέσως μετά τη λήξη του Συνεδρίου της η ΚΕΔΕ θα αναλάβει πρωτοβουλίες και στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να υπερασπιστεί με κάθε μέσο και τρόπο τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοτέλειά της».

Σχετικά

ΚΕΔΕ: Υπέρ κινητικότητας, δε στέλνει στοιχεία

ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΝΔ ΚΑΤΑ ΜΑΝΙΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΕΔΕ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!