Ασκούνης σε Φούχτελ: Μην απαξιώνεις την προσφορά των υπαλλήλων μας

Απάντηση στον γερμανό υφυπουργό Εργασίας, αρμόδιο για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Χάνς Γιοακίμ Φούχτελ, για τη σύγκριση που έκανε μεταξύ ελλήνων δημοτικών υπαλλήλων και γερμανών συναδέλφων τους, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, λέγοντάς του πως με τις δηλώσεις του δημιουργεί αντιδράσεις και εντάσεις, την ώρα που αιρετοί και υπάλληλοι προσπαθούν να εξυγιάνουν την Αυτοδιοίκηση. Μάλιστα, του σημειώνει πως το πολιτικό προσωπικό των δήμων δεν μπορεί να απαξιώνεται από κανέναν, ούτε από αυτόν τον ίδιο το Φούχτελ.

«Είναι ενδιαφέρον επίσης να μάθουμε με ποιο μοντέλο «μέτρησε» ο κ. Φούχτελ την παραγωγικότητα εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Ελλάδας και Γερμανίας, και αν σε αυτό το μοντέλο του συνέκρινε και την αντιστοιχία των μισθών τους», επισημαίνει ο Κ. Ασκούνης.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΑΣΚΟΥΝΗ
Στην εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που περνά η χώρα μας, δηλώσεις όπως αυτή του κ.Φούχτελ ευλόγως δημιουργούν αντιδράσεις και εντάσεις, οι οποίες με τη σειρά τους, έχουν ως αποτέλεσμα να παραπλανούν και να συσκοτίζουν τις πραγματικές προσπάθειες εξυγίανσης και ανασυγκρότησης, που η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα έχει κάνει με πολύ κόπο και μεγάλες θυσίες. Αυτό αφορά και το πολιτικό προσωπικό και τους εργαζομένους σε αυτήν, η προσφορά των οποίων δεν μπορεί να απαξιώνεται από κανένα.

Είναι ενδιαφέρον επίσης να μάθουμε με ποιο μοντέλο «μέτρησε» ο κ. Φούχτελ την παραγωγικότητα εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Ελλάδας και Γερμανίας, και αν σε αυτό το μοντέλο του συνέκρινε και την αντιστοιχία των μισθών τους. Τέλος, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι οι πραγματικές σχέσεις συνεργασίας και αλληλοβοήθειας έχουν αποτελεσματικότητα όταν όλες οι πλευρές ενεργούν και αναγνωρίζουν εμπράκτως τις αρχές της αλληλοκατανόησης και της ισοτιμίας.

 

Διαβάστε επίσης:
Φούχτελ: 1.000 γερμανοί δημοτικοί υπάλληλοι κάνουν τη δουλειά 3.000 Ελλήνων
Καμίνης προς Φούχτελ: Μην πετάς «ρουκέτες»
Φούχτελ: Παρεξηγήθηκαν τα λεγόμενά μου
ΕΛΛΗΝΟ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ «ΜΑΧΗ» ΣΤΗ ΔΕΘ
ΠΟΕ-ΟΤΑ σε εσωτερική «τρόικα»: «Ποιος κυβερνά τη χώρα;»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΕΔΕ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!