Ασκούνης: Ναι στην αξιολόγηση αλλά όχι τώρα

Ναι στην αξιολόγηση αλλά όχι στην περίοδο των εκλογών, τονίζει ο  Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι με αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ με αφορμή την εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που αφορά στην αξιολόγηση του προσωπικού των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. Η δήλωση που, όπως είναι λογικό κινείται στο πνεύμα της ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, έχει ως εξής:

«Πρέπει να πω ότι πάγια τακτική της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι, «ναι στην  αξιολόγηση» για να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Όμως θεωρούμε αδιανόητο να προχωρήσει αυτή η αξιολόγηση όταν έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο και όλοι είναι αφιερωμένοι, 20 ημέρες πριν τις εκλογές, στην εκλογική διαδικασία. Άρα λοιπόν αυτό το πράγμα δεν μπορεί αντικειμενικά να προχωρήσει.

Γι’ αυτό έχουμε ήδη μεταφέρει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι δεν μπορεί να γίνει καμία διοικητική μεταβολή ενόψει των εκλογών, δεδομένου ότι υπάρχουν και οι σχετικές νομοθεσίες, δύο νόμοι συγκεκριμένα, οι οποίες λένε ότι την προεκλογική περίοδο δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε αλλαγή.

Επί της ουσίας του θέματος εμείς έχουμε ζητήσει από τον Υπουργό, το ζητάμε και εγγράφως, συνάντηση μαζί του για να συζητήσουμε μια σειρά από θέματα τα οποία ανακύπτουν από την απόφαση αξιολόγησης.

Πιστεύω ότι μέσα από αυτή τη συζήτηση θα μπορέσουμε πραγματικά να κάνουμε μια ουσιαστική αξιολόγηση η οποία δε θα είναι μια δαμόκλειος σπάθη πάνω από το κεφάλι του κάθε εργαζόμενου που θα δημιουργήσει ανασφάλεια και αμφισβήτηση επί της ουσίας της αξιολόγησης».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΑΣΚΟΥΝΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!