Ασυνόδευτα παιδιά προτίθεται να φιλοξενήσει ο δήμος Χανίων

Την πρόθεση του δήμου να φιλοξενήσει στα Χανιά ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων, εκφράζει με επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

Στην επιστολή του, μεταξύ άλλων, ο κ. Βάμβουκας επισημαίνει ότι στη χώρα μας εκτυλίσσεται μια πρωτόγνωρη ανθρώπινη τραγωδία για την οποία όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «είναι αυτονόητο το καθήκον όλων των φορέων της Πολιτείας να συνδράμουμε με οποιοδήποτε τρόπο και στο μέτρο του δυνατού στην αντιμετώπισή της».

Όπως αναφέρεται στην ίδια επιστολή, «το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων υιοθέτησε μεταξύ άλλων ενεργειών την εισήγησή μου για τη φιλοξενία ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων. Ειδικότερα, οι εικόνες των ανήλικων παιδιών που έχουν βρεθεί ασυνόδευτα στη χώρα μας, επιβάλλουν την παροχή κάθε είδους αρμόζουσας βοήθειας από όποιον έχει σχετική δυνατότητα. Με πλήρη, επομένως, συναίσθηση του ανθρωπιστικού καθήκοντος σάς καταθέτω την πρόθεση και την ετοιμότητα του δήμου Χανίων να αναλάβει με δικές του δυνάμεις τη φιλοξενία ασυνόδευτων ανήλικων που οι υπηρεσίες σας έχουν εντοπίσει και καταγράψει.

Αντιλαμβανόμενος τις ιδιαιτερότητες του ειδικού καθεστώτος προστασίας, που αφορά την εξαιρετικά ευάλωτη αυτή ομάδα προσφύγων και μεταναστών, προσβλέπουμε φυσικά στη στενή συνεργασία και την καθοδήγηση των υπηρεσιών σας για την υλοποίηση της πρότασής μας».

Στην επιστολή του προς τον κ. Μουζάλα ο δήμαρχος Χανίων επισημαίνει ότι «οι υπηρεσίες του δήμου είναι άμεσα στη διάθεσή σας για την εξειδίκευση της πρότασής μας, ώστε να είναι σύμφωνη προς τις καθορισμένες από το νόμο και τις διεθνείς συνθήκες προϋποθέσεις φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών».

Ο δήμαρχος Χανίων ανακοίνωσε ότι ο δήμος προχωρά στην άμεση συγκέντρωση των αναγκαίων ειδών και την αποστολή τους στην Ειδομένη. Επίσης ο δήμος θα συμβάλει με πιστώσεις από τον προϋπολογισμό του ενώ θα αναλάβει να ορίσει συγκεκριμένα σημεία συγκέντρωσης προσφορών από τους δημότες και θα αναλάβει το κόστος μεταφοράς των ειδών.

Παράλληλα προχωρά στην επικαιροποίηση του αιτήματος παραχώρησης κτηριακών εγκαταστάσεων του παλαιού Ψυχιατρείου Χανίων για την προσωρινή φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων «που όπως φαίνεται και βάση της εμπειρίας του πρόσφατος παρελθόντος θα φθάσουν σε εμάς ενδεχομένως από τα νότια παράλια».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΧΑΝΙΑ, ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!