ΑΣΕΠ -3Κ/2018 -προσωρινοί πίνακες: Μόλις 80 εργάζονται σε δήμους με προσωρινές διαταγές

Μόλις 80 από τους χιλιάδες διορισμένους με τους προσωρινούς πίνακες της προκήρυξης 3Κ/2018 εργάζονται αυτή τη στιγμή σε δήμους με προσωρινές διαταγές. Την αποκάλυψη αυτή κάνει η «Εργατική Αντεπίθεση», με αφορμή την χθεσινή προσωρινή δικαίωση 19 συμβασιούχων -παρατασιούχων του δήμο Αθηναίων. Προσθέτει, δε, ότι οι 60 από τους 80 εργάζονται στο μεγαλύτερο δήμο της χώρα! Κι αυτό γιατί:

«ΣΥΝΤΟΝΙΣΑΜΕ τον αγώνα και έτσι , καταρχάς, διαμορφώθηκαν διάφορα «γκρουπ» δικογραφων που μέσω δικαστικής οδού θα πάλευαν την επιστροφή στην εργασία τους, ενώ παράλληλα με διάφορες δυναμικές κινηματικές δράσεις (παρεμβάσεις σε Υπουργεία, Δημοτικά Συμβούλια & Διοίκηση Δήμου) συγκροτήσαμε ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ με δυνάμεις και Δημοτικές παρατάξεις που στάθηκαν δίπλα στους Συναδέλφους μας (Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα, Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, Λαϊκή Συσπείρωση, Ανοιχτή Πόλη)».

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΣΕΠ:

Αναφορικά με την διαφοροποίηση των διοριστέων/προσληπτέων υποψηφίων των οριστικών πινάκων σε σχέση με τους διοριστέους/προσληπτέους υποψηφίους των προσωρινών πινάκων, στις πολυπληθείς κατηγορίες ΥΕ και ΔΕ παρέμεινε κάτω από το 50%. Συγκεκριμένα:

60,15% για την κατηγορία Π.Ε. (80 νέοι υποψήφιοι στους 133 αρχικά διοριστέους/προσληπτέους)

72,61% για την κατηγορία Τ.Ε. (61 νέοι υποψήφιοι στους 84 αρχικά διοριστέους/προσληπτέους)

47,42% για την κατηγορία Δ.Ε. (1.287 νέοι υποψήφιοι στους 2.714 αρχικά διοριστέους/προσληπτέους)

45,06% για την κατηγορία Υ.Ε. (2.359 νέοι υποψήφιοι στους 5.235 αρχικά διοριστέους/προσληπτέους).

Ελάχιστοι και στους προσωρινούς

Παράλληλα, σύμφωνα με υπολογισμούς που είχαν γίνει το 2018 μόνο ένα μικρό ποσοστό των τότε συμβασιούχων/παρατασιούχων είχε προσληφθεί με τους προσωρινούς πίνακες της 3Κ/2018. Συγκεκριμένα,

το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ σε ανακοίνωσή του στις 5/4/2018 είχε κάνει λόγο για ποσοστό μόλις 7% (λιγότεροι από 1 στους 14) και στη συνέχεια ο ίδιος ο (τότε) πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης ο οποίος, πιο μετριοπαθής, μίλησε για 10% (1 στους 10).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ»

-ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ-

Συνάδελφοι,

Είχαμε θέσει ως στρατηγικό-συνδικαλιστικό στόχο, πριν απο ένα χρόνο,  την επιστροφή ΟΛΩΝ των Συναδέλφων Συμβασιούχων απολυμένων , του Δήμου Αθηναίων, που είχαν προσληφθεί σύμφωνα με τους προσωρινούς πίνακες  της προκήρυξης 3Κ/2018.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΑΜΕ τον αγώνα και έτσι , καταρχάς, διαμορφώθηκαν διάφορα «γκρουπ» δικογράφων που μέσω δικαστικής οδού θα πάλευαν την επιστροφή στην εργασία τους, ενώ παράλληλα με διάφορες δυναμικές κινηματικές δράσεις (παρεμβάσεις σε Υπουργεία, Δημοτικά Συμβούλια &Διοίκηση Δήμου) συγκροτήσαμε ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ με δυνάμεις και Δημοτικές παρατάξεις που στάθηκαν δίπλα στους Συναδέλφους μας (Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα, Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, Λαϊκή Συσπείρωση, Ανοιχτή Πόλη) .

Ο αγώνας πέρασε , ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, όπως από την αρχή είχαμε πει, κοιτώντας στα μάτια τους εργαζόμενους, από διάφορες φάσεις…

Κάποιοι , που αδιαφόρησαν ΤΟΤΕ για τούς εργαζόμενους,

όταν ξεκινούσε αυτός ο αγώνας μας περνούσαν για τρελούς…

Ποιος άραγε από  δαύτους πίστευε ότι ένα χρόνο μετά 60 οικογένειες θα έτρωγαν ψωμί από τις κοινές προσπάθειες ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ- ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ

ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ ????

ΟΥΔΕΙΣ !!!

Που βρισκόμαστε σήμερα…

Σε όλη την χώρα οι απολυμένοι προσωρινών πινάκων της 3Κ αποτελούν είδος προς εξαφάνιση…

Λιγότεροι από 80 εργάζονται, με προσωρινές διαταγές,

στην Ελλάδα και οι 60 είναι στο Δήμο Αθηναίων !!!

Δυστυχώς απόφαση , σε επίπεδο ,ασφαλιστικών μέτρων δεν έχουμε μέχρι σήμερα που να δικαιώνει εργαζόμενους…

Δεν τρέφουμε αυταπάτες !!!

Έχουμε πει άλλωστε από την αρχή ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

στους Συναδέλφους μας.

Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν και θα παλέψουμε μέχρι

τέλους ΜΑΖΙ  βήμα -βήμα σχεδιάζοντας κάθε στιγμή την επόμενη κίνηση με μόνο γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων…

Ευχαριστούμε πολύ όσους από την πρώτη στιγμή έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στην ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ !!!

Ο ΔΡΟΜΟΣ (ΜΑΣ) ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ …

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΣΕΠ, ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ, 3Κ/2018, ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!