Αρχ. Ολυμπία: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
16
Οκτώβριος
Back

Αρχ. Ολυμπία: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης

Η ανακοίνωση της παραίτησης του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστου Δρακόπουλου, επέφερε αιφνιδιασμό και συναισθηματική φόρτωση στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας, κατά τη συνεδρίαση του Σώματος την Δευτέρα το βράδυ. Παίρνοντας το λόγο, κατά την διάρκεια της διαδικασίας που ακολουθείται μετά την ενημέρωση του δημάρχου, ο Χρ. Δρακόπουλος ανακοίνωσε την απόφασή του επικαλούμενος αυστηρά προσωπικούς λόγους.

«Για μένα είναι η τελευταία φορά που είμαι μαζί σας. Ο πολιτισμός και η φιλία που αναπτύχθηκε μεταξύ μας ήταν ότι το καλύτερο. Το Δ.Σ. με την παρούσα του σύνθεση μπορεί να δώσει και να προσφέρει πολλά. Ζητάω συγνώμη αν κατά την διάρκεια της συνεύρεσης μας είπαμε κάποια κουβέντα που δεν έπρεπε. Εκ μέρους μου, όμως, τίποτα δεν έγινε σε προσωπικό επίπεδο. Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί. Να προσπαθήσουμε περισσότερο να αλλάξουμε τους εαυτούς μας και την κουλτούρα μας. Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου. Θα είμαι πάντα κοντά σας», είπε μεταξύ άλλων, με εμφανή συγκίνηση .

Έκκληση για ανάκληση

Σύσσωμο το Δ.Σ. με ψήφισμά του ζήτησε από τον Χρ. Δρακόπουλο να ανακαλέσει την απόφασή του. Λίγο πριν, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Θεόδωρος Παπαηλιού, ο δήμαρχος Θύμιος Κοτζιάς, οι επικεφαλής των δύο παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης Πανάγος Παντελάκος και Σωτήρης Αναστασόπουλος και οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Δεββές και Γιώργος Γεωργακόπουλος εκφράστηκαν με λόγια εκτίμησης και σεβασμού για τον παραιτηθέντα δημοτικό σύμβουλο.

«Το ήθος του ανδρός επιβεβαιώνεται και με την σημερινή του πράξη. Έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο και με περίσσια καταθέτει την απόφασή του . Ηθικές αξίες υπάρχουν σ΄όλα τα στρώματα της κοινωνίας. Ο Χρήστος Δρακόπουλος είναι ένας έντιμος άνθρωπος , ενώ κατά κοινή ομολογία (ακόμα και αντιπάλων του) υπήρξε σπουδαίος αξιωματικός», τόνισε ευθύς αμέσως μετά την ανακοίνωση της παραίτησης ο πρόεδρος του Δ.Σ. Θεόδωρος Παπαηλιού.

«Ξέραμε ότι ήταν σπουδαίος αξιωματικός και υπόδειγμα ανθρώπου. Αυτό επιβεβαιώθηκε με την προσωπική του στάση τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά. Ο πολιτικός πολιτισμός του Χρήστου Δρακόπουλου έδωσε το στίγμα του σαν επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ.», είπε με θέρμη ο δήμαρχος Θύμιος Κοτζιάς, δηλώνοντας την συγκίνησή του και την ταυτόχρονη έκλυσή του για ανάκληση της απόφασης .

Ο επικεφαλής της α΄ ελάσσονος Πανάγος Παντελάκος τόνισε ότι «λυπάμαι για τους λόγους παραίτησης», ενώ στη συνέχεια πρότεινε «ο δήμος να τον αποχαιρετίσει με ανάλογες τιμές». Ο επικεφαλής της β΄ ελάσσονος Σωτήρης Αναστασόπουλος αναφερόμενος στο Χρ. Δρακόπουλο τόνισε ότι «εκφράζει την ειλικρίνεια. Προεκλογικά είδα την σεμνότητά του, ενώ μετεκλογικά είδα την αγωνία του γι΄ αυτό τον τόπο. Έχει απόψεις που μπορούν να βοηθήσουν το συμβούλιο και γενικά τον δήμο».

Ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Δεββές πρότεινε -όπως και έγινε – «το δημοτικό συμβούλιο για συμβολικούς αλλά κυρίως ουσιαστικούς λόγους να ψηφίσει τη μη αποδοχή της παραίτησης». Με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για το συγχωριανό του μίλησε και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Γεωργακόπουλος λέγοντας ότι «είναι ιδιαίτερα σεμνός. Έντιμος. Ντόμπρος. Με σεβασμό στον ξωμάχο. Ο Χρήστος έβαζε πάντα μπροστά από πολιτικές σκοπιμότητες το καλό του τόπου . Δίδαξε σε όλους πολιτικό πολιτισμό».

Τέλος, η Μαρία Πάτση, δημοτική σύμβουλος από την παράταξη «Ολυμπία Γη» της οποίας ηγήθηκε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ο Χρ. Δρακόπουλος τόνισε ότι «η παραίτησή του αποτελεί απώλεια για μας, την παράταξη, και για όλους μας, το δημοτικό συμβούλιο».

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. ανάγνωσε προς το Σώμα την επιστολή παραίτησης στην οποία τονίζονταν «αυστηρά προσωπικοί λόγοι» και λίγο μετά ο Χρ. Δρακόπουλος αποχαιρέτισε διά χειραψίας έναν προς έναν τους δημοτικούς συμβούλους αποχωρώντας από την αίθουσα μέσα σε κλίμα φόρτισης.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!