Άρτα: «Έσβησε» 55χρονος κατά τη διάρκεια Μαραθωνίου -Καταγγελίες από τον δήμαρχο - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
25
Οκτώβριος
Back

Άρτα: «Έσβησε» 55χρονος κατά τη διάρκεια Μαραθωνίου -Καταγγελίες από τον δήμαρχο

Τραγική κατάληξη είχε για έναν 55χρονο ο Μαραθώνιος της Άρτας, καθώς ο δρομέας κατέρρευσε στη διάρκεια της διαδρομής, 1,5 χιλιόμετρο πριν από τον τερματισμό της Αθαμάνιας Διαδρομής, ο άτυχος άνδρας έπεσε στο έδαφος χωρίς τις αισθήσεις του, έχοντας υποστεί ανακοπή καρδιάς. Λίγο αργότερα, διαπιστώθηκε ότι είναι νεκρός.

Για τον άνδρα ζητήθηκε ασθενοφόρο, αλλά σύμφωνα με τον Δήμαρχο της πόλης, δεν υπήρχε οδηγός, κι έτσι δόθηκε η εντολή από τον ίδιο να μεταφερθεί με Ι.Χ. στο Κέντρο Υγείας. Εκεί, έγινε προσπάθεια ανάνηψής του από γιατρούς, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος τόνισε ότι, πριν από τη διεξαγωγή του Μαραθωνίου είχαν γίνει τουλάχιστον πέντε αιτήματα για να υπάρχει ασθενοφόρο κατά τη διάρκειά του.

Διευκρίνισε επίσης ότι, ο Μαραθώνιος δεν διεξήχθη από το Δήμο, αλλά από ιδιώτες, με μικρή χορηγία του Δήμου.

Επιπλέον, οι 172 αθλητές που συμμετείχαν είχαν προηγουμένως καταθέσει ιατρική βεβαίωση, που πιστοποιούσε ότι η κατάσταση της υγείας τους, τους επιτρέπει τη συμμετοχή τους στον αγώνα, η οποία γίνεται οικεία θέληση. Την ίδια βεβαίωση είχε καταθέσει ο θανών.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!