Άρτα: Διέγραψαν το 90% του χρέους δανειολήπτριας

Απόφαση-σταθμός από το Ειρηνοδικείο της Άρτας που δικαίωσε μια δανειολήπτρια διαγράφοντας το 90,45% του χρέους της προς τράπεζα από μη εξυπηρετούμενα δάνεια και κάρτες. Η εκπαιδευτικός, μέλος του Ινστιτούτου Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου και μητέρα τεσσάρων ανήλικων παιδιών, καλείται πλέον να πληρώσει 8.640 ευρώ από το συνολικό χρέος που άγγιζε τα 90.753 ευρώ, όπως είχε προκύψει από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες.

Σύμφωνα με το epirusgate.blogspot.gr, το δικαστήριο έκρινε-στηριζόμενο στον νόμο Κατσέλη- ότι η δανειολήπτρια με το εισόδημα που τις έχει απομείνει αδυνατεί να καταβάλει δόση μεγαλύτερη από 180 ευρώ τον μήνα προς τους πιστωτές. Όρισε δε την καταβολή του ανωτέρω ποσού σε χρονικό ορίζοντα 48 μηνών. Παράλληλα, η δικαστική απόφαση εξαίρεσε από την εκποίηση το ΙΧ αυτοκίνητο της αιτούσας.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ, ΧΡΕΟΣ, ΔΑΝΙΕΟΛΗΠΤΡΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]