Αρμοδιότητες δήμων: Πρόεδρος ΚΕΔΕ επιβεβαιώνει aftodioikisi.gr -Κυρίζογλου: Καμία εμπιστοσύνη στο ΥΠΕΣ!

Σε έμμεση πλην σαφή επιβεβαίωση του χθεσινού ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr για τις ελάχιστες αρμοδιότητες που θα δοθούν, τελικά, στους δήμους προχώρησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου. Όπως είπε κατά τη σημερινή του εισήγηση στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ στο Καζίνο Λουτρακίου:

-«Οι αρμοδιότητες δεν νομίζω ότι θα αλλάξουν εντυπωσιακά». Και για να μην μείνει καμία αμφιβολία πρόσθεσε: «Δεν νομίζω ότι θα αλλάξει το τοπίο». Μάλιστα, ο κ. Παπαστεργίου υποστήριξε ότι αυτό που ενδιαφέρει είναι να είναι ξεκάθαρες οι αρμοδιότητες που ήδη έχουν οι δήμοι αλλά και κάποιες από τις νέες που θα δοθούν.

Στην δική του τοποθέτηση για το θέμα ο α΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου άσκησε δριμεία κριτική στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ. Όπως είπε:

-Πέρασαν οκτώ μήνες και δεν έχουμε πόρισμα από την Επιτροπή Κοντιάδη.

-Τώρα μας ξαναζητάνε να τους δώσουμε τις θέσεις μας για τις αρμοδιότητες, που τους είχαμε δώσει πριν από οκτώ μήνες!

-«Γι’ αυτό δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε ούτε την συγκεκριμένη επιτροπή ούτε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ ότι θα κάνουν τίποτε για τις αρμοδιότητες. Όπως διάβασα (σ.σ. στην aftodioikisi.gr) θα βγάλουν έξω την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και τα νηπιαγωγεία».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ, ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ, ΚΡΥΙΖΟΓΛΟΥ, ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΥΠΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!