Αράπογλου για σκάνδαλο Παγίας: Η διοίκηση Παπαγεωργόπουλου απέκρυπτε στοιχεία

Με την κατάθεση της πρώην βουλευτού και άλλοτε δημοτικής συμβούλου της αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, Χρύσας Αράπογλου, συνεχίστηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης η δίκη της «Πάγιας Προκαταβολής», υπόθεση για την οποία κατηγορούνται ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο επί των ημερών του γενικός γραμματέας Μιχάλης Λεμούσιας, τρεις πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών και έντεκα δημοτικοί υπάλληλοι.

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι δεν υπήρχε πληροφόρηση στο δημοτικό συμβούλιο παρότι το ζητούσε επίμονα. «Μαθαίναμε πράγματα από δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι επιμόνως ζητούσε στοιχεία και η διοίκηση Παπαγεωργόπουλου της τα απέκρυπτε. Συμπλήρωσε δε ότι την ίδια την ενδιέφερε η χρηστή διαχείριση και για να μην στοχοποιηθεί ουδέποτε πλησίασε την οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά ή κάποιον δημοτικό υπάλληλο.

«Κι ένα ευρώ να έλειπε έπρεπε να θορυβήσει τη διοίκηση του δήμου» είπε η Χρ.Αράπογλου, που ήταν εκείνη που γνωστοποίησε την κακοδιαχείριση στο δήμο Θεσσαλονίκης, προκαλώντας ουσιαστικά την εισαγγελική παρέμβαση. Αναφερόμενη στην υπόλογη υπάλληλο της «Παγίας» -εκ των κατηγορουμένων- η μάρτυρας σημείωσε ότι δεν μπορεί επί χρόνια να λειτουργούσε από μόνη της χωρίς να την ελέγχει κανείς.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο και μεθαύριο με καταθέσεις υπαλλήλων του δήμου και μετά την ερχόμενη Τρίτη. Η οικονομική επιθεωρήτρια Αν. Τσεμπερά που είναι η βασική μάρτυρας κατηγορίας ακόμη δεν είναι γνωστό πότε θα καταθέσει.

Υπενθυμίζεται ότι η «Παγία» αφορά ειδικό ταμείο για την κάλυψη μικροδαπανών του δήμου, ενώ η ζημιά που -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- προκλήθηκε στο Δημόσιο, από το 1999 έως το 2007, ανέρχεται σε 1,2 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΣΚΑΝΔΑΛΟ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΠΑΓΙΑ, ΧΡΥΣΑ AΡΑΠΟΓΛΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!