Αποχώρησε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ από το συνέδριο της ΚΕΔΕ -«Πραξικοπηματική η ψηφοφορία για τα ταμειακά», είπε ο Μπίρμπας

Καυστικότατος ο επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας», Δημήτρης Μπίρμπας, αναφορικά με την απόφαση του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ. Ανεβαίνοντας στο βήμα μετά την ολοκλήρωση της ψήφισης της ΠΝΠ, χαρακτήρισε «πραξικοπατική» τη διαδικασία και συμπλήρωσε: «Με την ελάχιστη νομιμοποίηση του 37% του σώματος, θεωρούμε ότι δεν νομιμοποιείται η απόφαση. Το  συνέδριο έχει μετατραπεί σε μια επικοινωνιακή φιέστα πολιτικών προθέσεων. Δεν νομιμοποιούμε τη διαδικασία. Καλούμε κάθε συνάδελφο να αποχωρήσει από το συνέδριο». Ακολούθησε ένα «κύμα» συνέδρων που αποχώρησε.

Παίρνοντας το λόγο, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, κατηγόρησε τον κ. Μπίρμπα ότι βάζει «το κομματικό συμφέρον πάνω από το κομματικό» και είπε ότι «εάν περνούσε η δική σας πρόταση δεν θα τα λέγατε αυτά. Η διαφορά είναι ότι εμείς δεν θα αποχωρούσαμε. Γιατί μας εγκαλείτε για πραξικοπηματική ψηφοφορία όταν αυτή δεν σχετίζεται με το ψήφισμα της ΚΕΔΕ; Σας καλώ να αναθεωρήσετε». Ακολούθησε το σχόλιο του Γ.Ιωακειμίδη: «Εμείς δεν αποχωρούμε  αλλά  θα απέχουμε από τις ψηφοφορίες»

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!