Αποχωρεί ο Μπαλασόπουλος από την ΠΟΕ-ΟΤΑ – Ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος (φωτο και βίντεο)

Αποχωρεί όπως όλα  δείχνουν ο Θ. Μπαλασόπουλος από την ηγεσία της ΠΟΕ – ΟΤΑ και οδεύει προς την ΑΔΕΔΥ, ενώ διαφαίνεται κιόλας  ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των εργαζομένων στους δήμους.

Η aftodioikisi.gr είχε γράψει πρώτη πως κάτι τέτοιο αναμενόταν, ήδη από τον περασμένο Μάιο.

Η είδηση πως ο Θ. Μπαλασόπουλος αναμένεται να αποχωρήσει από την ηγεσία της ΠΟΕ – ΟΤΑ, ήρθε μετά την επιβεβαίωση πως αποχωρεί από την ηγεσία της παράταξη «Συνδικαλιστική Ανατροπή στους ΟΤΑ» (πρώην ΠΑΣΚΕ). Η εν λόγω αποχώρηση έγινε ήδη από την Παρασκευή, ωστόσο, μόλις σήμερα επιβεβαιώθηκε με σχετική ανακοίνωση – δελτίο Τύπου, της παράταξης.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση την ηγεσία της παράταξης αναλαμβάνει ο Νίκος Τράκας, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη. Ο ίδιος, μάλιστα, φαίνεται πως γίνεται και το φαβορί για την ανάληψη της προεδρίας στην ΠΟΕ – ΟΤΑ, καθώς όλα δείχνουν πως θα «περάσει» στη «στροφή» τον Γιάννη Τσούνη, ο οποίος αρχικά φαινόταν να κερδίζει τη μάχη της διαδοχής.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Τράκας ανήκει στο στενό κύκλο του κ. Μπαλασόπουλου και, όπως δείχνει και το παρακάτω βίντεο από το πρόσφατο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ όπου έπεσε ξύλο, είναι από τα πλέον μαχητικά στελέχη της πρώην ΠΑΣΚΕ και νυν Συνδικαλιστικής Ανατροπής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Συνδικαλιστικής Ανατροπής στους ΟΤΑ»:

«Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015 στα γραφεία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. συνεδρίασε η διευρυμένη Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή της Παράταξης προκειμένου να αναδείξει τον νέο Γραμματέα της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής στους Ο.Τ.Α.»

Αποτίμησε επίσης την 14χρόνη πορεία και προσφορά του απερχόμενου Γραμματέα της Συντονιστικής Επιτροπής της Παράταξης Θέμη Μπαλασόπουλου.

Κοινό και αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα είναι πως, υπό την καθοδήγησή του απερχόμενου Γραμματέα, η παράταξη διέγραψε ίσως την πιο επιτυχημένη πορεία, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των εργαζομένων και δίνοντάς της πολλές φορές ακόμη και την αυτοδυναμία στα όργανα της πιο αγωνιστικής και μαχητικής Ομοσπονδίας στο Δημόσιο, την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Η καθημερινή παρουσία στους χώρους δουλειάς, η αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων με συνέπεια και ήθος καθιέρωσε την παράταξη στην συνείδηση των εργαζομένων ακόμη και την τελευταία 5ετία εφαρμογής σκληρών Μνημονίων.

Ήρθε το πλήρωμα το χρόνου, πιστοί στις αρχές της ανανέωσης, να ξεκινήσουμε μια νέα, ακόμη πιο δημιουργική περίοδος για την παράταξη, για τα μέλη της αλλά και για το συνδικαλιστικό κίνημα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με μόνο κριτήριο το συμφέρον των εργαζομένων και με στόχο την καθιέρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως θεσμού με Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα, προς όφελος του Δημότη.

Σε αυτή την κατεύθυνση και με παρακαταθήκη την προσφορά του απερχόμενου Γραμματέα Θέμη Μπαλασόπουλου που έθεσε τον πήχη πολύ ψηλά, η Συντονιστική Επιτροπή της παράταξης ανέδειξε ΟΜΟΦΩΝΑ ως επόμενο Γραμματέα της τον Νίκο Τράκα, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη».

trakas1_poeota_aftodioikisi

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ, ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΚΑΣ, ΘΕΜΗΣ ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΕ ΟΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!