Αποχαιρετιστήρια γιορτή στην Κατασκήνωση του Δ. Ασπροπύργου από τα ελληνόπουλα της Ομογένειας

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Δήμος Ασπροπύργου σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και συγκεκριμένα με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού υλοποιεί το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα φιλοξενίας Ελληνοπαίδων από χώρες της Ευρώπης και της πρώην Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών.

Για τη χρονιά αυτή, ο Δήμος θα φιλοξενήσει περίπου 200 ελληνόπουλα από τη Μόσχα, από το Βλαδικαυκάς, της Βόρειας Οσετίας, την Ουκρανία, τη Γεωργία και την Αρμενία σε τρεις (3) περιόδους.Μετά την ολοκλήρωση της Β’ Κατασκηνωτικής περιόδου, μέσα σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού, πραγματοποιήθηκε η γιορτή, από ελληνόπουλα της Μόσχας, που φιλοξενήθηκαν στην Κατασκήνωση του Δήμου Ασπροπύργου από τις 4/7 έως 16/7 μαζί με τα παιδιά του Ασπρόπυργου.

Οι μικροί, εκτός από τις δραστηριότητες που έκαναν στο χώρο της Κατασκήνωσης, επισκέφτηκαν διάφορους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία και συγκεκριμένα, τα Μουσεία της Ακρόπολης, της Ελευσίνας, της Θήβας, τον Ιερό Βράχο κ.λπ. Επίσης, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Δημαρχείο Ασπροπύργου, όπου με ιδιαίτερη χαρά τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην αποχαιρετιστήρια Εκδήλωση, της δεύτερης περιόδου, μαζί με τα παιδιά του Ασπρόπυργου, τα Ελληνόπουλα από τη Μόσχα, εξέφρασαν θερμές ευχαριστίες, προς τον Δήμαρχο και το Υπουργείο Εξωτερικών, όχι μόνο για τη φιλοξενία, αλλά πρωτίστως για τη δυνατότητα που τους δόθηκε να χτίσουν φιλίες με τα παιδιά της πόλης, με τα οποία στο εξής θα συνομιλούν και θα ανταλλάσσουν απόψεις ηλεκτρονικά.

Στην εκδήλωση, το Υπουργείο Εξωτερικών εκπροσώπησε ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, κ. Μιχάλης Κόκκινος, ο οποίος μετέφερε το χαιρετισμό του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά και της ηγεσίας του ΥΠΕΞ, ενώ υπογράμμισε το ζωηρό, έμπρακτο ενδιαφέρον της Ελληνικής Πολιτείας, για τους Έλληνες όπου γης, και ιδιαίτερα τους Νέους. Παράλληλα, ο κ. Κόκκινος, συνεχάρη θερμά τον Δήμαρχο Ασπροπύργου κ. Νικόλαο Μελετίου, επισημαίνοντας ότι, ο Ασπρόπυργος, που επενδύει στη μόρφωση, και τον πολιτισμό, βρίσκεται στην πρωτοπορία της αμφίδρομης σχέσης με την Ομογένεια που τόσο έχει ανάγκη η Ελλάδα. Κι αυτό συνιστά ένα φωτεινό παράδειγμα για την Αυτοδιοίκηση και την τοπική Κοινωνία.

Απ’ την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου και μέλος του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Νικόλαος Μελετίου τόνισε ότι, η συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, που φέρνει τα παιδιά της πόλης του Ασπρόπυργου σε επαφή με τα Ελληνόπουλα της Διασποράς, θεμελιώνει ένα μέλλον συνεργασίας, απ’ το οποίο θα ωφεληθεί στο μέλλον η πατρίδα και ο Ασπρόπυργος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην Εκδήλωση παρέστησαν όλοι οι Γονείς των Ασπροπύργιων Κατασκηνωτών, που έγιναν κοινωνοί των αποτελεσμάτων της πρωτοβουλίας του Δήμου και του Υπουργείου Εξωτερικών.

Απ’ την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, το παρών έδωσαν ο Υπεύθυνος των Κατασκηνώσεων, Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Παντελής Σαββίδης καθώς και οι Αντιδήμαρχοι, κ.κ. Αναστάσιος Παπαδόπουλος και Αβραάμ Κωνσταντινίδης. Επίσης, η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ασπροπύργου, κ. Σοφία Μαυρίδη, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α, κ. Αντώνιος Κοναξής, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, κ. Δημήτριος Παπαδόπουλος και ο Διευθυντής Παιδείας του Δήμου Ασπροπύργου κ. Κωνσταντίνος Βρούβας.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ, ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ, ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!