Απόβαση Αυστραλών αιρετών στο Θρυλόριο Κομοτηνής

Αντιπροσωπεία 22 Αυστραλών, αποτελούμενη από Γερουσιαστές, αλλά και Έλληνες Βουλευτές της Αυστραλίας, καθώς επίσης δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους επισκέφθηκαν το Θρυλόριο Κομοτηνής, προσκεκλημένοι του δήμου Κομοτηνής και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων «Η Κερασούντα και το Γαρς».

Σκοπός της επίσκεψης των αιρετών της Αυστραλίας ήταν να γνωρίσουν από κοντά τον οικισμό, που χτίστηκε την περίοδο 1922 -1923, από τον Αυστραλό Ύπατο Αρμοστή για τους Πρόσφυγες, George Devine Treloar και ονομάστηκε «Θρυλόριο» προς τιμήν του.

Ο ύπατος Αρμοστής των Προσφύγων George Devine Treloar, φέρεται να έσωσε από την πείνα και τις ασθένειες 108.000 πρόσφυγες της Μικρασιατικής καταστροφής, οι οποίοι έφθαναν κατά δεκάδες χιλιάδες στην Ελλάδα. Βοήθησε πολλούς απ’ αυτούς να βρουν φαγητό, ρουχισμό και στέγη.

Στο κέντρο του χωριού, τους υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς», Χρύσα Μαυρίδου, δημοτικοί σύμβουλοι και κάτοικοι της περιοχής.

Οι Αυστραλοί επίσημοι που ξεναγήθηκαν στον οικισμό εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την υποδοχή που τους επιφύλαξαν οι φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής, τονίζοντας πως είναι απόδειξη των πολύ στενών σχέσεων που διατηρούν οι δύο χώρες.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ, ΘΡΥΛΟΡΙΟ


Αφήστε μια απάντηση