Απόσυρση του «Κλεισθένη 1» ζητά η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας

Την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τη μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, «Κλεισθένης Ι», ζητά με απόφασή του, το ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Δυτικής Μακεδονίας, μετά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του στην Κοζάνη. Στην απόφασή του, με 9 ψήφους υπέρ και ένα κατά, το ΔΣ της ΠΕΔ αναφέρει ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που προβλέπει την εφαρμογή της απλής αναλογικής, δεν έλαβε υπόψιν του τις θέσεις της ΚΕΔΕ όπως έχουν αποτυπωθεί στην πρόσφατη έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ. Επιπλέον, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΕΔ, δήμαρχο Φλώρινας Γιάννη Βοσκόπουλο, ζητούν να δοθεί επιπρόσθετος χρόνος προκειμένου να υπάρξει η ανάλογη διαβούλευση στο χώρο της αυτοδιοίκησης.

Την ίδια στιγμή, στο δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης, τόσο οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης υπό τον δήμαρχο Λευτέρη Ιωαννίδη, όσο και πολλοί από την αντιπολίτευση, ενώ συμφώνησαν επί της αρχής στην καθιέρωση της απλής αναλογικής στις εκλογές των οργάνων της αυτοδιοίκησης, εξέφρασαν διαφωνίες σε επιμέρους άρθρα και διατάξεις του νομοσχεδίου. Η υιοθέτηση της απόφασης της ΚΕΔΕ που ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου, δεν ετέθη καν σε ψηφοφορία στο σώμα. Αντίθετα, αποφασίστηκε οι παρατηρήσεις που διατυπώθηκαν ως προς την καθιέρωση της απλής αναλογικής, καθώς και άλλες προτάσεις επί των διατάξεων του νομοσχεδίου, να σταλούν στο ΔΣ της ΚΕΔΕ.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΠΟΣΥΡΣΗ, ΠΕΔ, ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]