Categories: Δήμοι

Απορρίμματα – Ρόδος: Με προσφυγή στα δικαστήρια απειλεί ο δήμαρχος

Την 15η Ιουνίου 2023 εκπνέει η νέα προθεσμία που δόθηκε στην ανάδοχο ένωση εταιρειών που έχει προκριθεί στον διεθνή διαγωνισμό της συμφωνίας-πλαίσιο για την καθαριότητα στο νησί της Ρόδου, να μειοδοτήσει υποβάλλοντας προσφορά στις δύο νέες εκτελεστικές συμβάσεις διετούς διάρκειας για την ανάληψη του έργου, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Δημοκρατικής».

Σύμφωνα με την δημοτική αρχή και προσωπικά ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης έχουν καταστήσει σαφές σε όλους τους τόνους και σε όλες τις κατευθύνσεις ότι σε περίπτωση που υπάρξει αντισυμβατική στάση από πλευράς της αναδόχου εταιρείας θα προσφύγει στα ποινικά, αστικά και διοικητικά δικαστήρια εις βάρος της πέραν της εκπτώσεώς της και των επιπτώσεων που θα έχει εφ’ εξής στην ανάληψη έργων του Δημοσίου.

Η απόφαση της δημοτικής αρχής, όπως τονίστηκε χθες αρμοδίως στην «δημοκρατική», δεν αποτελεί απειλή αλλά «άμυνα» και απάντηση στην δυσφήμιση που έχει υποστεί το νησί από την ελλιπή καθαριότητα, τις επιπτώσεις στο περιβάλλον αλλά και στην υγεία των πολιτών.

Ενδεικτικό των προθέσεων της δημοτικής αρχής είναι και το γεγονός ότι ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης έχει ήδη αναθέσει σε δικηγορικό γραφείο και σε αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες να εκτιμήσουν το ύψος της ζημίας αυτής σε χρήμα με καταγραφή των προβλημάτων που υπήρξαν στην αποκομιδή και με την συγκέντρωση σχετικού φωτογραφικού και βιντεοληπτικού υλικού από τα social media και τα ΜΜΕ.
Οπως έγραψε ξανά η «δημοκρατική», η ένωση εταιρειών που έχει αναδειχθεί ανάδοχος της συμφωνίας-πλαίσιο με τίμημα «μαμούθ» ύψους 69 εκατ. ευρώ υπέβαλε προσφορές για τις δύο εκτελεστικές συμβάσεις του έργου που απορρίφθηκαν αρμοδίως καθώς το ύψος αυτών ήταν πέραν του προβλεπόμενου στον μειοδοτικό διαγωνισμό.
Είχε αναλάβει με έτερη σύμβαση την αποκομιδή και μετά την ολοκλήρωση της παρατάσεως που είχε απέσυρε τα οχήματά της, την 12η Μαΐου 2023.

Η Οικονομική Επιτροπή μετά την απόρριψη της υπερβαίνουσας κατά 1,2 εκατ. ευρώ προσφοράς που υπέβαλε σε καθε μία από τις πρώτες εκτελεστικές συμβάσεις μονοετούς διαρκείας της συμφωνίας-πλαίσιο έλαβε απόφαση για την έγκριση των όρων σύναψης νέων εκτελεστικών συμβάσεων με την ίδια ως άνω ένωση εταιρειών για την εκτέλεση του φυσικού αντικειμένου της Συμφωνίας-Πλαίσιο με τίτλο “Παροχή Ολοκληρωμένων Υπηρεσιών Καθαριότητας, Καλλωπισμού, Πρασίνου & Ευταξίας του Δήμου Ρόδου 2022-2026” για δύο έτη.
Η μη υποβολή προσηκουσών και νόμιμων προσφορών ως την 15η Ιουνίου 2023 σύμφωνα με τις νομικές εισηγήσεις που δόθηκαν στον δήμαρχο οδηγεί στην έκπτωση της ενώσεως.
Η “ENACT A.E.” μάλιστα βρίσκεται σε δυσχερή θέση και για τον πρόσθετο λόγο ότι το μέλος της ενώσεως εταιρεία με την επωνυμία «ΛΑΟΥΔΙΚΟΣ Χ.-ΑΣΠΡΑΚΗ Ι. Ο.Ε.» έχει γνωστοποιήσει εξωδίκως στον Δήμο Ρόδου ότι η προσφορά που έγινε και επ’ ονόματί της δεν είχε εγκριθεί από την ίδια.
Με άλλα λόγια, κινδυνεύει με σοβαρές κυρώσεις ενώ δεν φέρει ευθύνη για την διαμόρφωση των προσφορών άνω των ορίων του μειοδοτικού διαγωνισμού για τις εκτελεστικές συμβάσεις.
Καλεί δε την “ENACT A.E.” να διαμορφώσει και να αποστείλει εντός πέντε εργασίμων ημερών παραδεκτή οικονομική προσφορά και της απαγορεύει να προβεί σε οποιαδήποτε υποβολή άλλης προσφοράς χωρίς την έγκρισή της.

Ενώ, ειδική μνεία γίνεται και στο σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, Η Ροδιακή.

Πηγή:www.dimokratiki.gr και Η ΡΟΔΙΑΚΗ

Comments are closed.


Recent Posts

ΕΟΔΥ: Πού θα γίνουν σήμερα δωρεάν rapid test

Σε 184 σημεία σε όλη την επικράτεια αναμένεται να πραγματοποιήσουν σήμερα Πέμπτη 28/09, δωρεάν rapid test για τον κορωνοϊό οι…

37 λεπτά ago

Ένας καπετάνιος… viral: Υποδέχθηκε τους επιβάτες με Βασίλη Καρρά

Viral: Υπό τους ήχους του Βασίλη Καρρά και συγκεκριμένα τραγουδώντας ένα από τα πιο γνωστά του τραγούδια και συγκεκριμένα το…

3 ώρες ago

SOS: Ποιο είναι το μυστικό για καλύτερο σεξ

Σεξ για καλή γυμναστική ή γυμναστική για καλό σεξ; Αν ετοιμάζεστε να βγάλετε το κομπιουτεράκι, τα δεδομένα έχουν ως εξής:…

5 ώρες ago

Φρίκη: Αεροσυνοδός βρέθηκε άγρια σφαγμένη σε δωμάτιο ξενοδοχείου

Μια αεροσυνοδός της American Airlines βρέθηκε νεκρή σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου του αεροδρομίου της Φιλαδέλφειας με μια κάλτσα στο στόμα, δύο ημέρες μετά την…

7 ώρες ago

ΠαΣοΚ: Τα τρία καυτά ερωτήματα σε κυβέρνηση για υποκλοπές και ΑΔΑΕ

Στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης επανέρχεται η υπόθεση των υποκλοπών, με το ΠαΣοΚ να επιτίθεται στην κυβέρνηση για την επικείμενη…

7 ώρες ago

Αυξήθηκαν οι δότες οργάνων στην Ελλάδα

Μία από τις πιο δύσκολες αποφάσεις στη ζωή, η δωρεά οργάνων, φαίνεται πως ωριμάζει πια και στην Ελλάδας, καθώς η χώρα…

7 ώρες ago