Απομακρύνθηκαν 25 τόνοι τοξικά από το κέντρο της Αθήνας

Μετά από επτάωρη συντονισμένη επιχείρηση συνεργείο της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων μαζί με επόπτες υγείας απομάκρυνε 25 τόνους επικίνδυνα τοξικά απόβλητα από την περιοχή του Βοτανικού.

Πρόκειται για απόβλητα που βρίσκονταν σε πλαστικές δεξαμενές και βαρέλια εντός εγκαταλειμμένου εργοστασίου της εταιρείας κατασκευής απορρυπαντικών Hellasfoam, που βρίσκεται επί της οδού Ορφέως 164.

Η εταιρεία πτώχευσε πριν από 10 χρόνια και όλα αυτά τα χρόνια τα επικίνδυνα υλικά είχαν παραμείνει  στο κτίριο, σε περιοχή που γειτνιάζει με τον πυκνοκατοικημένο αστικό ιστό.

Παρά το γεγονός ότι οι διαμαρτυρίες των κατοίκων ήταν έντονες, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής που έχει τη σχετική αρμοδιότητα δεν διέθετε σχετικό κονδύλι για την απομάκρυνσή τους, με αποτέλεσμα να αναλάβει ο Δήμος Αθηναίων με δικά του έξοδα την απομάκρυνσή τους και την παραλαβή τους από εξειδικευμένη εταιρεία η οποία, όσα δεν καταφέρει να εξουδετερώσει με δικά της μέσα, θα τα μεταφέρει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Βέλγιο και τη Γερμανία.

Προκειμένου δε καλυφθούν τα έξοδα ο Δήμος Αθηναίων θα είναι ο πρώτος δικαιούχος για αποζημίωση από την πτωχευτική διαδικασία της Hellasfoam.

Καμίνης:  Προχωρήσαμε στην απομάκρυνση για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία

«Ο δήμος Αθηναίων ανταποκρίθηκε στο αίτημα κατοίκων της περιοχής, και παρόλο που δεν ήταν αρμοδιότητα του, προχώρησε στην απομάκρυνση για να προστατεύσει τη δημόσια υγεία στην περιοχή από τα τοξικά απόβλητα, που βρίσκονται περισσότερο από δέκα χρόνια στο εσωτερικό του εργοστασίου», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, ο οποίος παρακολούθησε την επιχείρηση.

«Η επιτροπή των κατοίκων Βοτανικού – Ταύρου εξέφρασε την έντονη ανησυχία για τα ζητήματα υγείας και ασφάλειας και ζήτησε επιτακτικά την επέμβασή μας, που αποφασίστηκε ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αθηναίων» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, κ. Ανδρέας Βαρελάς.

Διαβάστε επίσης

Aθήνα: Απομακρύνονται τοξικά από εργοστάσιο στο Βοτανικό

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ, ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ, ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!