Απολύονται 182 δημοτικοί αστυνομικοί, αλλάζουν πόλη 403 - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
27
Μάρτιος
Back

Απολύονται 182 δημοτικοί αστυνομικοί, αλλάζουν πόλη 403

Το Σωματείο Δημοτικών Αστυνομικών Αθήνας καταγγέλλει ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για πλήρη απορρόφηση όλων των δημοτικών αστυνομικών σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου δεν ισχύει στην πράξη. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι στόχος είναι να γίνουν “έμμεσες απολύσεις” και για το λόγο αυτό μπήκαν συγκεκριμένα κριτήρια που αναγκάζουν εργαζόμενους να εγκαταλείψουν τη θέση τους. Ζητούν να διορθωθεί άμεσα η απόφαση των ΥΠΕΣ και ΥΠΔΜ για τις μετακινήσεις των δημοτικών αστυνομικών (που δημοσιοποιήθηκε χθες) και δεσμεύονται ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την τοποθέτηση 2.858 Δημοτικών Αστυνομικών που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας σε νέες θέσεις, οδηγεί αυτομάτως σε απόλυση 182 Δημοτικούς Αστυνομικούς, διότι πολύ απλά το σύνολο των Δημοτικών Αστυνομικών σε όλη την επικράτεια είναι 3.040. Οι διαβεβαιώσεις των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ.κ. Μιχελάκη και Μητσοτάκη για πλήρη απορρόφηση αποδεικνύονται ψευδής .

Επιπλέον, 223 άτομα άνω των 45 ετών που έχουν ως μοναδική επιλογή την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αποκλείονται από την περαιτέρω διαδικασία διότι ζητείται η γνώση ECDL.

Κύριε Υπουργέ, τώρα θυμηθήκατε να ζητήσετε επιπλέον προσόντα υπολογιστών σε ανθρώπους που είναι κοντά στην σύνταξη;;;

Ειδικά για την Αττική των σύνολο των Δημοτικών Αστυνομικών είναι 1.616 άτομα. Από το ΦΕΚ προκύπτει ότι οι θέσεις στην Αττική είναι 388 για Πτυχιούχους και 825 για Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σύνολο 1.213 άτομα. Δηλαδή, 403 άτομα μένουν εκτός του τόπου κατοικίας τους και αναγκάζονται να μεταναστεύσουν.

Επιπρόσθετα, ενώ η πρόσληψη στην Δημοτική Αστυνομία απαιτούσε πτυχίο Τ.Ε.Ι. ή Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή της αλλοδαπής γενική κατεύθυνσης, ξαφνικά το Υπουργείο επικαλείται το Α.Σ.Ε.Π. και θέτει μόνο ορισμένες κατηγορίες πτυχίων στην επανένταξη σε νέες θέσεις, προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα της Τρόικας για Απολύσεις. Το ίδιο φαινόμενο συμβαίνει αντίστοιχα και στα υπόλοιπα Αστικά Κέντρα της περιφέρειας.

Η Εντοπιότητα των Δημοτικών Αστυνομικών δεν λαμβάνεται υπόψη, αναγκάζοντας έτσι οικογένειες, είτε να μεταναστεύσουν , είτε να παραιτηθούν προκειμένου να διατηρήσουν την οικογένεια τους.

Δεν αναφέρεται πουθενά στην προκήρυξη, ο αριθμός των επιλογών που θα έχουν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί, όπως επίσης και η μοριοδότηση αυτών που έχουν προσληφθεί μετά το 2004.

Με ποια κριτήρια έγινε η κατανομή των θέσεων σε όλη την Επικράτεια;;; Τα πληθυσμιακά κριτήρια τα λάβατε υπόψη σας;;;

Γίνεται αντιληπτό από όλα τα παραπάνω ότι ο σκοπός της Υπουργικής Απόφασης, είναι οι Απολύσεις των Δημοτικών Αστυνομικών με έμμεσο τρόπο. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι Υπουργοί είναι ανακόλουθοι σε αυτά τα οποία έλεγαν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες διορθώσεις προκείμενου να εξασφαλιστούν τα εχέγγυα για ίση και αξιοπρεπή μεταχείριση των Δημοτικών Αστυνομικών.

Λύση για όλα τα παραπάνω αποτελούν νέοι φορείς υποδοχής όπως Δήμοι, Υπουργείο Πολιτισμού και ΣΕΠΠΕ. Διαβεβαιώνουμε όλους τους συναδέλφους, με αίσθημα ευθύνης ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να ανατρέψουμε την ανωτέρω κατάσταση.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!