ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: 4.000 ευρώ σε δικηγόρο της ΚΕΔΕ για απόλυση συμβασιούχων (έγγραφα) - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
27
Νοέμβριος
Back

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: 4.000 ευρώ σε δικηγόρο της ΚΕΔΕ για απόλυση συμβασιούχων (έγγραφα)

Το μηνιαίο μισθό πεντέμιση συμβασιούχων* δίνει ο «γαλάζιος» δήμαρχος Κασσάνδρας Βασίλης Κυρίτσης σε γνωστό δικηγόρο της Θεσσαλονίκης, συνεργάτη της ΚΕΔΕ, για να τους «πολεμήσει» με κάθε τρόπο. Συγκεκριμένα, αν και ο δήμαρχος Κασσάνδρας δηλώνει ότι ο δήμος του βρίσκεται σε οικονομική αδυναμία να καταβάλει τους μισθούς τους, με ΑΠΟΦΑΣΗ του, που αποκαλύπτει η aftodioikisi.gr, δίνει στον δικηγόρο Ιωάννη Μακρή τo ποσό των 4.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ μόνο για τη δική των συγκεκριμένων απολυμένων συμβασιούχων, τη στιγμή που ο δήμος Κασσάνδρας διαθέτει νομικό σύμβουλο με μηνιαίο μισθό 2.036 ευρώ! (ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ).

Μάλιστα, για να δικαιολογήσει την απόφασή του, ο δήμαρχος, ένας από τους πέντε σε όλη την Ελλάδα που αρνούνται να εφαρμόσουν το νόμο και να παρατείνουν τις συμβάσεις, τονίζει ότι «το αντικείμενο της συγκεκριμένης δίκης είναι ιδιαιτέρως σύνθετο και έχει ιδιαίτερη σημασία για συμφέροντα του Δήμου,  καθώς  αφορά τον τρόπο εφαρμογής αντικρουόμενων και πολυσύνθετων νομικών διατάξεων».

Υπενθυμίζεται, ότι, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, o ίδιος ο δήμαρχος Κασσάνδρας έχει επανειλημμένως αρνηθεί να ανανεώσει τις συμβάσεις, καλώντας στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της 31ης Μαρτίου 2017 τους εργαζόμενους να πάνε στα δικαστήρια, όπως και τελικώς έκαναν, καταθέτοντας αγωγή κατά του δήμου Κασσάνδρας προκειμένου να ακυρωθούν οι απολύσεις τους. Πέντε ημέρες αργότερα με την υπ’ αριθμόν 81 απόφασή του ο κ. Κυρίτσης παρακάμπτει το νομικό σύμβουλο του δήμου και δίνει την υπόθεση σε εξωτερικό συνεργάτη, τον δικηγόρο Ιωάννη Μακρή, έναντι αδράς αμοιβής.

Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος δικηγόρος είναι αυτός που έχει αναλάβει και την υπόθεση με τους συμβασιούχους του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ είναι και νομικός σύμβουλος του «πράσινου» δημάρχου Νεάπολης – Συκεών Σίμου Δανιηλίδη (στη φωτο στην άκρη δεξιά μαζί με τον κ. Πατούλη), που, όπως αποκάλυψε την Κυριακή η aftodioikisi.gr, αίφνης προχωρά σε απόλυση συμβασιούχων μέσα στο Πάσχα. Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην απόφαση ανάθεσης, είναι και “συνεργάτης δικηγόρος της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων) στην Βόρεια Ελλάδα”. Της «γαλαζοπράσινης» ΚΕΔΕ και του προέδρου της Γ. Πατούλη, που, κατά τα άλλα, αφού άλλαξε την, αρχική, αρνητική της στάση απέναντι στην παράταση συμβάσεων μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν, τώρα νίπτει τα χείρας της ρίχνοντας τις ευθύνες στην κυβέρνηση.

ΑΠΟΦΑΣΗ 

ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

*Ο καθαρός μηνιαίος μισθός που λαμβάνει ένας συμβασιούχους είναι περίπου 750 ευρώ όπως προκύπτει από την ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ Φεβρουαρίου, Μαρτίου 2017 στο δήμο Κασσάνδρας για τέσσερις συμβασιούχους που φτάνει τα 6.036,94 ευρώ.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!