aποχώρησε-παράταξη-από-το-δημοτικό-συμ-1122864
ΔΗΜΟΙ | 21.01.2023 | 13:56

Aποχώρησε παράταξη από το δημοτικό συμβούλιο

Η παράταξη “Ενωμένο Κιλελέρ” με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Ζαχαριά αποχώρησε από την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλελέρ.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

“Με την παρούσα επιστολή μου θέλω να ενημερώσω τους δημότες μας για τα όσα απαράδεκτα και λυπηρά έλαβαν χώρα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλελέρ, στις 19 Ιανουαρίου, με θέμα τη γνωμοδότηση του οργάνου προς το Υπουργείο Οικονομικών για το ζήτημα των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Συγκεκριμένα, με έγγραφο που πρωτοκολλήθηκε στον δήμο μας στις 13-12-2022 δόθηκε η δυνατότητα γνωμοδότησης του Δημοτικού Συμβουλίου για τις νέες τιμές ζώνης της χωρικής του αρμοδιότητας (αντικειμενικές αξίες) με καταληκτική ημερομηνία υποβολής της γνωμοδοτικής πρότασης προς το Υπουργείο Οικονομικών την 20η Ιανουαρίου, δηλαδή μία ημέρα μετά το συμβούλιο.

Για το συγκεκριμένο έγγραφο ενημερώθηκα, τηλεφωνικά, μόλις στις 10 Ιανουαρίου, με τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Νταφόπουλο να προτείνει να βρεθούμε δια ζώσης οι επικεφαλής των παρατάξεων με τον δήμαρχο και τον ίδιο για να «κλείσουμε» το θέμα, που περιέγραψε ως… ήσσονος σημασίας. Φυσικά, αντέδρασα τονίζοντας ότι πρόκειται για πολύ σοβαρό θέμα, που απαιτεί εξειδικευμένη γνώση και δεν είναι δυνατόν, ελαφρά τη καρδία και χωρίς να είναι ενήμερο το Δ.Σ., να ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση.

Κατόπιν της υπόδειξής μου, τελικά το θέμα ήρθε προς συζήτηση στο Συμβούλιο της 19ης Ιανουαρίου με τρόπο πρόχειρο και χωρίς κανέναν σοβαρό σχεδιασμό, γεγονός που καταδείχθηκε από τις αντιδράσεις και τις παρεμβάσεις όχι μόνο δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης αλλά ακόμη και της παράταξης του κ. Νασιακόπουλου.

Η συμπεριφορά του δημάρχου κατέδειξε μία ποιοτική διαφοροποίησή του προς το χειρότερο σε θέματα θεσμικών διαδικασιών, που φανερώνουν κόπωση, εκνευρισμό και, το χειρότερο, εγκαθίδρυση μίας καθεστωτικής νοοτροπίας. Παρά την ομαλή εκκίνηση της συζήτησης, σύντομα φάνηκε η προσπάθεια χειραγώγησής της, προς τη θέση που είχαν εκφράσειο δήμαρχος με τον πρόεδρο του Δ.Σ. Αυτό έγινε με συνεχείς διακοπές, όταν λαμβάναμε τον λόγο οι επικεφαλής των παρατάξεων και απαξιωτικά σχόλια από αμφότερους.

Παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες να ολοκληρώσω την τοποθέτησή μου, εν μέσω αδιάλειπτων διακοπών, με λόγο ασυνάρτητο από πλευράς του προέδρου, αυτό δεν κατέστη δυνατόν. Έτσι, οδηγηθήκαμε στην απόφαση να αποχωρήσουμε, όλοι οι σύμβουλοι της παράταξης «Ενωμένο Κιλελέρ» από το Δ.Σ., καταγγέλλοντας τον πρόεδρο και τον δήμαρχο για προχειρότητα στη συζήτηση ενός τόσο σοβαρού θέματος, αντιδημοκρατική συμπεριφορά και ιδεοληψία, στα όρια της θεσμικής εκτροπής.

Η απόφασή μας για αποχώρηση προκάλεσε την έκρηξη του κ. Νασιακόπουλου, ο οποίος με βαρείς χαρακτηρισμούς και συστάσεις, σε έξαλλη κατάσταση, απευθύνθηκε προσωπικά σε μένα για να λάβει, ως όφειλα, τις αντίστοιχες και αρμόζουσες απαντήσεις.

Η αποχώρησή μας και η συλλογική συμπεριφορά μας πιστεύω ότι έδωσε το σωστό μήνυμα απέναντι στην προκλητική συμπεριφορά του δημάρχου, που έκανε ένα ακόμα βήμα προς την οπισθοδρόμηση και την αντιδημοκρατική λειτουργία.

Κλείνοντας, και παρά τα λυπηρά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Δ.Σ., θέλω να απευθυνθώ με αισθήματα εγκάρδια σε όλες και όλους τους δημότες μας και να εκφράσω τις ευχές της παράταξής μας και εμού προσωπικά για προσωπική και οικογενειακή υγεία, προκοπή σε κάθε τομέα, ανανεώνοντας, νοερά, την ελπίδα και την προσδοκία για ένα νέο έτος, που θα φέρει ειρήνη και δημιουργία σε μία ευαίσθητη, γεωπολιτικά, περίοδο. Θέλω, συνάμα, να ευχηθώ να αφήσουμε οριστικά πίσω μας την υγειονομική κρίση, που τόσο έχει ταλανίσει την πατρίδα μας, με πρωτόγνωρες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες.

Με τιμή

Ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Κιλελέρ

Γιάννης Ζαχαριάς”