Από το «ναι» του Δ. Πυλαίας – Χορτιάτη κρίνεται το αποτεφρωτήριο στη Θεσ/νίκη

Αίτημα προς το Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη για την έγκριση τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου σχετικά με τη χωροθέτηση Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών, εντός των Κοιμητηρίων Αναστάσεως του Κυρίου, θα υποβάλει ο δήμος Θεσσαλονίκης, μετά τη λήψη κατά πλειοψηφία της σχετικής απόφασης από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για καθυστέρηση στην υλοποίηση της δέσμευσης για δημιουργία αποτεφρωτηρίου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης υπογράμμισε ότι αποτεφρωτήριο μπορεί να γίνει μόνο σε νεκροταφείο και η Θεσσαλονίκη δεν έχει χώρο οριοθετημένο ως νεκροταφείο. Η διοίκηση του δήμου, συμπλήρωσε, είναι υποχρεωμένη να κάνει ειδικό ρυμοτομικό σχέδιο, αναπληρώνοντας παραλείψεις 25ετίας.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ελεύθερων Χώρων Κώστας Ζέρβας σημείωσε ότι 500 οικογένειες από το Δήμο Θεσσαλονίκης καταφεύγουν κάθε χρόνο στη Σόφια για να αποτεφρώσουν τους οικείους τους, που έφυγαν από τη ζωή.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, ΑΠΟΤΕΦΡΩΤΗΡΙΟ, ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑ – ΧΟΡΤΙΑΤΗ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΖΕΡΒΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!