απίστευτες-εικόνες-από-τη-γέφυρα-που-κ-129582
ΔΗΜΟΙ | 18.01.2016 | 08:25

Απίστευτες εικόνες από τη γέφυρα που κατέρρευσε στην Καλαμπάκα

Σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε από χθες τη Δυτική Ελλάδα και επεκτείνεται σήμερα ανατολικότερα. Η ισχυρή βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει τμήμα της γέφυρας της Διάβας που περνάει πάνω από τον Πηνειό, λίγο έξω από την Καλαμπάκα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ποτάμι λόγω της νεροποντής είχε φουσκώσει κατεβάζοντας τόνους νερού και φερτών υλικών.

Αυτόπτες μάρτυρες της κατάρρευσης, ήταν ο ίδιος ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας κ. Μπουτίνας, ο αντιδήμαρχος Καλαμπάκας κ. Ράντος και απλοί πολίτες που εκείνη τη στιγμή περνούσαν με τα αυτοκίνητά τους πάνω από τη γέφυρα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα trikalaola.gr.

Συνεργεία των τοπικών Αρχών είχαν φτάσει στη γέφυρα και κατάφεραν την τελευταία στιγμή να απομακρύνουν δύο άνδρες που βρέθηκαν στο σημείο με αυτοκίνητο, ώστε να δουν την κατάσταση του ποταμού.

Λίγη ώρα μετά την απομάκρυνσή τους, δύο πυλώνες της γέφυρας, που είχε κατασκευαστεί πριν από 30 χρόνια, κατέρρευσαν.

4

Η γέφυρα συνδέει την Καλαμπάκα με περίπου 50 χωριά της περιοχής Ασπροποτάμου και οι κάτοικοι αυτών των χωριών εξυπηρετούνται πλέον από τη γέφυρα Σαρακίνας. Τώρα οι κάτοικοι θα πρέπει να διασχίσουν πενταπλάσια απόσταση από άλλες γέφυρες για να φτάσουν στην Καλαμπάκα, όπου επικεντρώνεται το σύνολο των καθημερινών τους δραστηριοτήτων, όπως αναφέρει στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Καλαμπάκας, Χρήστος Σινάνης.

Σύμφωνα με το trikalaola.gr, χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, στα αγροκτήματα Βαλομανδρίου και Παραποτάμου του δήμου Πύλης Τρικάλων, από την υπερχείλιση του Πηνειού.