Άπειρον: Προσφέρει δημιουργική απασχόληση με πολύ παιχνίδι και χαμόγελο στα προσφυγόπουλα του Πειραιά (φωτο)

Δημιουργική απασχόληση, παιχνίδι και πολλά χαμόγελα στα παιδιά των προσφύγων, που φιλοξενούνται στο λιμάνι του Πειραιά προσφέρει εδώ και μερικούς μήνες μία ομάδα νέων ανθρώπων. Οι παρεμβάσεις του Άπειρον αφορούν, δημιουργικά εργαστήρια με τα παιδιά, ζωγραφική, κατασκευές, και φυσικά πολύ-πολύ παιχνίδι. Ο στόχος της δράσης είναι ένας: να νιώσουν τα παιδιά ότι είναι αποδεχτά στο σταθμό αυτό του ταξιδιού τους, να αισθανθούν όμορφα και μέσα από το χαμόγελο και τη χαρά του παιχνιδιού να δουν με αισιοδοξία το μέλλον τους. Παράλληλα το Άπειρον συγκεντρώνει αγαθά για άστεγους, πρόσφυγες και μειονοτικές ομάδες. Βοηθάει όπου υπάρχει ανάγκη.

Τι είναι το Άπειρον

Το Άπειρον είναι μια οργάνωση νέων η οποία υπερασπίζεται τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια του κάθε παιδιού. Θεωρεί την εκπαίδευση, τυπική και άτυπη, ως ένα κοινό αγαθό, το οποίο πρέπει να είναι προσιτό σε όλους

Στόχος μας είναι να αφυπνίσουμε τα θέλω μας για μία καλύτερη και ανθρώπινη κοινωνία, να κινητοποιηθούμε. Θεωρώντας ότι οι αξίες έχουν νόημα μόνο εφόσον ενσωματώνονται σε πράξεις, οι δράσεις μας στοχεύουν στην ανάπτυξη και στην ενίσχυση της ικανότητας των ανθρώπων να ενεργούν και να επεμβαίνουν στα τρέχοντα ζητήματα και ανάγκες της κοινωνίας, προωθώντας έτσι ένα πνεύμα συνεργασίας, ενσυναίσθησης και αλληλεγγύης.

Ένας άλλος και πολύ σημαντικός στόχος μας είναι η στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων του πληθυσμού σε σχέση με τα ζητήματα που αφορούν την πρόσβαση στην εκπαίδευση, την ποιότητα αυτής, με γνώμονα την διαπίστωση ότι η εκπαίδευση αποτελεί βασικό θεμέλιο για την δημοκρατική ανάπτυξη της κοινωνίας.

Μια από τις βασικές μας δράσεις είναι η δημιουργική απασχόληση παιδιών. Η δράση εμπλέκει παιδιά σε ευάλωτα κοινωνικές ομάδες. Μέσα από το διάβασμα, το παιχνίδι, τις χειροκατασκευές προσεγγίζουμε το κάθε παιδί και υποστηρίζουμε την ψυχική τους σταθερότητα και κοινωνικοποίηση. Βασιζόμαστε στα ερεθίσματα της κοινωνίας που ζουν, αλλά και αυτής από την οποία προέρχονται.

Η ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου για το παιδί που βρίσκεται σε ανάγκη, η προαγωγή της αξίας του εθελοντισμού, το αίσθημα της αλληλεγγύης και η συνεργασία με άλλες οργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό αποτελούν επίσης στόχους μας.

Ιδρυτικά μέλη του Άπειρον είναι η Ειρήνη Γουγουγιάννη και η Σέβη Σαρειδάκη.

Η Ειρήνη και η Σέβη είναι χρόνια φίλες. Γνωρίστηκαν την πρώτη κιόλας μέρα στην σχολή (Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία) και για κάποιο λόγο έδεσαν αμέσως. Κατά τη διάρκεια των χρόνων, το δέσιμο αυτό, παρά μόνο λογικό ήταν, αφού και οι δύο μοιράζονται κάτι πολύ σημαντικό και καθοριστικό για τη ζωή τους. Την αγάπη τους για τα παιδιά. Αυτή η αγάπη μετουσιώθηκε στο Άπειρον. Το Άπειρον είναι ένα όνειρο χρόνων. Η βασική επιθυμία των δύο κοριτσιών είναι η επαφή όλων των παιδιών με τη γνώση και τη δημιουργία, μέσα από το σημαντικότερο μέσο που μπορεί να διαθέτει ο κόσμος μας, το παιχνίδι. Ο στόχος τους, χαμογελαστά πρόσωπα.

Αν κάποιος θέλει να μάθει περισσότερες πληροφορίες για το Άπειρον και τις δράσεις του μπορεί να περάσει από το γραφείο του στην οδό Αναξαγόρα 3-5 στη θερμοκοιτίδα του BIOS Ρομάντσο (romantso.gr) στο γραφείο 306!

Ακολουθήστε το Άπειρον στα social media

[email protected]

apeirongr.wordpress.com/

facebook.com

instagram.com/apeiron_ngo/

twitter.com/apeiron_ngo

α1 α2 α3 α4 α5

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ, ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΑΠΕΙΡΟΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!