Απευθείας ανάθεση σε εργολάβο τα απορρίμματα της Δυτ. Μάνης - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
9
Φεβρουάριος
Back

Απευθείας ανάθεση σε εργολάβο τα απορρίμματα της Δυτ. Μάνης

Την απευθείας ανάθεση των υπηρεσιών διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου Δυτικής Μάνης, στην εταιρεία “Rap Group P.C. Εταιρείες Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών και εν γένει απορριμμάτων”, με έδρα την Κόρινθο, ενέκρινε ο δήμαρχος Γιάννης Μαραμπέας.

Στην απόφαση επισημαίνεται ότι ο δήμος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.

Στο σκεπτικό, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα eleftheriaonline.gr, αναφέρεται ότι «δεν έχει ανευρεθεί χώρος επεξεργασίας ή διάθεσης των απορριμμάτων του Δήμου Δυτικής Μάνης, παρά τη διενέργεια 2 άγονων ηλεκτρονικών διαγωνισμών, όπως και δύο προσκλήσεις ενδιαφέροντος, τα αιτήματα προς υπερκείμενες αρχές για ορισμό χώρου, αιτήματα προς όμορους δήμους και φορείς για παραλαβή των απορριμμάτων του δήμου, τα έγγραφα προς Δήμο Καλαμάτας για διαδημοτικές συνεργασίες, και το γεγονός ότι δεν έχει προταθεί Σχέδιο Δράσης (σύμφωνα με το με αριθμό πρωτοκόλλου 1076/5.10.2016 έγγραφο της Γ. Γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Εσωτερικών)».

Ακόμα, σημειώνεται η «άμεση ανάγκη για την επεξεργασία των αστικών στερεών αποβλήτων του Δήμου Δυτικής Μάνης που έχουν συσσωρευτεί στους οικισμούς του και εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!