Απάντηση Κορτζίδη στον «Αγώνα για το μέλλον» και τα μισθώματα - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
20
Οκτώβριος
Back

Απάντηση Κορτζίδη στον «Αγώνα για το μέλλον» και τα μισθώματα

Για αποπροσανατολισμό και παραπληροφόρηση, κατηγορεί τη δημοτική παράταξη «Αγώνας για το μέλλον», ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης.

Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση της , όπου κάνει λόγο για μίμηση του δημάρχου με τις μεθόδους της Κυβέρνησης, σχετικά με έγγραφο του δήμου προς τους μισθωτές δημοτικών ακινήτων για καταβολή μισθωμάτων.

«Οι συγκεκριμένοι ενοικιαστές ακινήτων του δήμου έχουν να πληρώσουν ενοίκιο μέχρι και δύο χρόνια περίπου. Το δημοτικό συμβούλιο με απόφασή του μείωσε τα ενοίκιά τους κατά 25% και παράλληλα πάγωσε την ετήσια αναπροσαρμογή. Μάλιστα κάλεσε τους μισθωτές να πληρώσουν τις οφειλές τους διευκολύνοντάς τους με 36 δόσεις και όχι 20 και προπληρωμή του 30% της οφειλής όπως ορίζει ο νόμος. Παρ’ όλες αυτές τις διευκολύνσεις και τις επανειλημμένες ειδοποιήσεις οι ενοικιαστές δεν ανταποκρίθηκαν, αντίθετα απάντησαν με εξώδικο προς τον δήμο», τονίζει ο κ. Κορτζίδης.

Συμπληρώνει δε, ότι «επομένως, το έγγραφο (έχει προηγηθεί και άλλο στις 3/8/11) υπενθυμίζει στους ενοικιαστές την υποχρέωσή τους να πληρώσουν τα ενοίκια ετών που επανειλημμένα αγνοούν.  Είναι τουλάχιστον αστείο να κατηγορείται η δημοτική αρχή ότι «μιμείται τις μεθόδους της Κυβέρνησης». Η δημοτική αρχή δεν επιβάλλει χαράτσια, όπως κάνει η κυβέρνηση, αλλά διεκδικεί τα έσοδα που δικαιούται ο δήμος. Ανακοινώσεις τέτοιου είδους που κρύβουν την αλήθεια και αποπροσανατολίζουν ξεπερνούν κάθε όριο παραπληροφόρησης».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!