Αντίθετος στο μέτρο της διαθεσιμότητας ο Δήμος Ρήγα Φεραίου

Την έντονη αντίθεσή του στο μέτρο των διαθεσιμοτήτων δημοτικών υπαλλήλων εκφράζει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, όπως ομόφωνα αποφασίστηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή. Στο Δήμο μετά από έλεγχο που προχώρησε η αρμόδια υπηρεσία, δεν υπάρχουν υπάλληλοι που να εμπίπτουν στις προϋποθέσεις για διαθεσιμότητα.

Το θέμα συζητήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου και τονίστηκε η κοινή θέση των παρατάξεων για στήριξη των εργαζομένων και της διασφάλισης των θέσεων εργασίας τους.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Ελένη Λαΐτσου αναφέρθηκε αρχικά στις ενέργειες που έκανε η Δημοτική Αρχή και στις συναντήσεις που είχε τονίζοντας πως «εξαρχής, μόλις ψηφίστηκε η νομοθετική ρύθμιση για τις διαθεσιμότητες, εκφράσαμε την αντίθεσή μας στο μέτρο των διαθεσιμοτήτων το οποίο είναι άδικο για τους εργαζόμενους. Ως Δημοτική Αρχή συναντηθήκαμε και με τους εργαζόμενους του Δήμου μας, αλλά και του σωματείου εργαζομένων του ΟΤΑ Μαγνησίας για το ζήτημα που δημιουργήθηκε, όπου τονίσαμε την αμέριστη συμπαράστασή μας. Μετά από εξέταση των στοιχείων της υπηρεσίας, ο  Δήμος μας δεν εμπίπτει στις προϋποθέσεις για τη διαθεσιμότητα, αφού ο αριθμός των εργαζομένων αυτών των κατηγοριών είναι κάτω από το όριο που θέτει η διάταξη. Ωστόσο παραμένουμε σε επαγρύπνηση και σε συνεχή επικοινωνία με τους εργαζόμενους.

Στη συνέχεια η κ. Λαΐτσου ανέγνωσε το ψήφισμα του Δήμου για τις διαθεσιμότητες το οποίο έγινε ομόφωνα δεκτό. Το ψήφισμα αναφέρει τα εξής:  «Εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας στη νομοθετική ρύθμιση για τις διαθεσιμότητες σε εργαζόμενους ΔΕ ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που προσλήφθηκαν εκτός ΑΣΕΠ, καθώς αποτελούν συγκεκαλυμμένη απόλυση.

Οι διαθεσιμότητες δεν θα επιλύσουν το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας. Αντίθετα θα δημιουργήσουν ακόμη μεγαλύτερη ανεργία, φέρνοντας σε αδιέξοδο χιλιάδες εργαζόμενους των Δήμων και άλλων φορέων που μέχρι πρότινος πρόσφεραν τις υπηρεσίες και θα δημιουργήσουν νέες στρατιές από ανθρώπινες τραγωδίες.

Παράλληλα θα γιγαντώσουν το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το οποίο τώρα η κυβέρνηση προσπαθεί να επιλύσει με ασπιρίνες, όπως ολιγόμηνες προσλήψεις υπαλλήλων.

Οι διαθεσιμότητες αποτελούν μέρος του νέου Μνημονίου το οποίο έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η οποία  κάτω από δυσμενείς συνθήκες προσπαθεί να επιβιώσει και να εκπληρώσει το θεσμικό της ρόλο, αποτελώντας την πιο κοντινή και άμεση μορφή εξουσίας προς τον απλό πολίτη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ρήγα Φεραίου τάσσεται στο πλευρό των εργαζομένων στηρίζοντας πολιτικά τον αγώνα τους και καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το συγκεκριμένο μέτρο των διαθεσιμοτήτων, ενώ αποφασίζει ότι δεν θα συμπράξει στην εφαρμογή των διατάξεων που ορίζονται».

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!