αντιπολίτευση-μπακογιάννη-σε-μητσοτ-368112
ΔΗΜΟΙ | 29.12.2020 | 15:39

Αντιπολίτευση Μπακογιάννη σε Μητσοτάκη & το «αγκάθι» Σκυλακάκη

Μπακογιάννη Μητσοτάκη

Νέες αντιπολιτευτικές αιχμές κατά της κυβέρνησης του θείου του εκτόξευσε χθες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αθηναίων, ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης.

Στο επίκεντρο και πάλι η γνωστή υπόθεση με τη ρύθμιση για την εξόφληση των οφειλών των δημοτών σε 120 δόσεις. Συγκεκριμένα, ο κ. Μπακογιάννης ζήτησε και πάλι να ορίζει ο ίδιος ο δήμος τον αριθμό των δόσεων για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Μάλιστα απαντώντας σε σχετικές αιτιάσεις παρατάξεων της αντιπολίτευσης για τη μη θεσμοθέτηση από την κυβέρνηση της ρύθμισης των 120 δόσεων, ο κ. Μπακογιάννης επανέλαβε τα σχετικά με την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του Δήμου από τη Moody’s.  «Η αναβάθμιση αυτή δείχνει ότι είναι ένας νοικοκυρεμένος δήμος με υγιή οικονομικά στοιχεία, που μπορεί μόνος του, το Δημοτικό Συμβούλιο, να αποφασίζει τον αριθμό των δόσεων, έχοντας πάντα πλήρη συναίσθηση της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης στην πόλη. Γιατί δεν έχει κανένα νόημα να έχεις πλούσιο δήμο σε μια πόλη πτωχευμένη», είπε χαρακτηριστικά.

Το «μπλόκο» Μαξίμου μέσω Σκυλακάκη…

Υπενθυμίζεται ότι η ρύθμιση για τις 120 δόσεις αποσύρθηκε παραμονές Χριστουγέννων από το ν/σ του υπουργείου Υγείας με πρωτοβουλία του ίδιου του Μαξίμου, μέσω του alter ego στα Οικονομικά του Κ. Μητσοτάκη, αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη. Το επιχείρημα του κ. Σκυλακάκη ήταν ότι «κόπηκε» από τις Βρυξέλλες, «καθώς υπάρχει μια ευρωπαϊκή δέσμευση η οποία αναφέρει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν πάγιες πολιτικές, ιδίως όταν αυτές έχουν δημοσιονομικό αποτύπωμα, τώρα που ισχύει η γενική ρήτρα της διαφυγής από τις δημοσιονομικές συνθήκες».

Δηλαδή, με άλλα λόγια ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπενθύμισε ότι η χώρα μας βρίσκεται ακόμη υπό επιτήρηση και άρα επιτρέπονται ευνοϊκές ρυθμίσεις μόνο για του πληττόμενους από την πανδημία».

…και η απάντηση Μπακογιάννη

Στο επιχείρημα αυτό απάντησε χθες ο δήμαρχος Αθηναίων, λέγοντας στην ουσία, ότι αν ή χώρα βρίσκεται ακόμη σε επιτήρηση (σ.σ. γιατί δεν τα πάει καλά η κυβέρνηση;), ο μεγαλύτερος δήμος της όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα. Τουναντίον, (σ.σ. καθώς η δημοτική Αρχή τα πηγαίνει καλά, και, πάντως, καλύτερα από την κυβέρνηση;) αναβαθμίστηκε πρόσφατα από τη Moody’s.

Η Ντόρα δεν ξεχνά το «αγκάθι» Σκυλακάκη

Σαφές το υπονοούμενο. Που έχει, βεβαίως, ως πρώτο στόχο τον (πραγματικό) τσάρο της Οικονομίας Θ. Σκυλακάκη και εξ αντανακλάσεως και τον θείο Κυριάκο. Άλλωστε, και στους δύο η οικογένεια της Ντόρας (Μπακογιάννη) έχει χρωστούμενα. Και αν για τον θείο κι αδελφό καμιά φορά ξεχνιούνται λόγω συγγένειας, για τον Σκυλακάκη είναι πάντα παρόντα. Γιατί η Ντόρα δεν ξεχνά ότι:

-Ενώ ήταν αυτή που τον ανέδειξε κατά τη θητεία της στο δήμο Αθηναίων από το 2003 ως το 2006 (σ.σ. διετέλεσε, μεταξύ άλλων, αναπληρωτής δήμαρχος Αθηναίων, αντιδήμαρχος Οικονομικών, αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, πρόεδρος της Δημαρχιακής Επιτροπής, ενώ την περίοδο 2003-2004, ήταν υπεύθυνος για την Προετοιμασία του δήμου Αθηναίων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στη διάρκεια των οποίων είχε ορισθεί Αναπληρωτής Διοικητής Πόλεως -City Manager),

-Αποχώρησε από τη «Δημοκρατική Συμμαχία» το 2012, όταν  εκείνη αποφάσισε να συνεργαστεί με τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά και

-Λίγα χρόνια αργότερα αφού πέρασε από την Δράση του Στέφανου Μάνου, μετά την αποχώρησή του, συνεργάστηκε, πλέον, ως πρόεδρος του κόμματος με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δηλαδή, με άλλα λόγια, ότι μεταξύ της ίδιας και του αδελφού της «ψήφισε Κυριάκο».

Μπακογιάννη Μητσοτάκη

Μπακογιάννη Μητσοτάκη

Μπακογιάννη Μητσοτάκη