Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα: «Παρακράτηση χρήματων από Σχολικές Επιτροπές»

Για αδιαφάνεια, παρακράτηση των χρημάτων των σχολείων, καθώς και μια σειρά άλλων γεγονότων καταγγέλλει τις Σχολικές Επιτροπές του δήμου Αθηναίων, η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή.

Τελευταίο και πιο τρανταχτό παράδειγμα αυτών των περιπτώσεων αποτελεί η περίπτωση του 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, όπου από τα τέλη Αυγούστου το σχολείο αιτήθηκε από τη Σχολική Επιτροπή της Α’ βάθμιας της 1ης Δημοτικής Κοινότητας, pc και laptop για τις ανάγκες του σχολείου.

Η Σχολική Επιτροπή, συνεχίζει η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή, αντί να συνεδριάσει όπως όφειλε με βάση τον νόμο και να εξετάσει το αίτημα του σχολείου, παρέδωσε μετά από δυο μήνες τέσσερις υπολογιστές, δωρεά της alpha bank στον δήμο Αθηναίων, με επεξεργαστή 18 ετών.

Με επιστολή του μάλιστα, ο σύλλογος γονέων είχε ενημερώσει τους αρμόδιους ότι ούτε υπολογιστές υπάρχουν στο σχολείο (μόνο 9 και αυτοί πολύ παλιοί) ούτε και χώρος μιας και το υποτιθέμενο εργαστήριο πληροφορικής δεν αερίζεται καν.

Το γεγονός αυτό (σ.σ. της μη συνεδρίασης και συζήτησης του αιτήματος του σχολείου), καταλήγει η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή, συνιστά παρανομία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα

«Η κατάσταση με τις Σχολικές Επιτροπές του δήμου της Αθήνας έχει ξεφύγει προ πολλού. Αδιαφάνεια, παρακράτηση των χρημάτων των σχολείων από την κρατική επιχορήγηση, σκαιότατες συμπεριφορές προς τους διευθυντές/ντριες και τους εκπαιδευτικούς, άρνηση κάλυψης βασικών τους αναγκών.

Τελευταίο και ηχηρό παράδειγμα, το 36 ο ΔΣ Αθηνών. Από τα τέλη Αυγούστου το σχολείο αιτήθηκε από τη Σχολική Επιτροπή της Α’ βάθμιας της 1ης Δημοτικής Κοινότητας, pc και laptop για τις ανάγκες του σχολείου. Αντί να συνεδριάσει η ΣΕ, όπως όφειλε με βάση τον νόμο, και να εξετάσει το αίτημα του σχολείου, δυο μήνες μετά, ο πρόεδρος της ΣΕ Σπ. Αθανασάκης, παρέδωσε στο σχολείο τέσσερις υπολογιστές, δωρεά της alpha bank στον δήμο Αθηναίων, με επεξεργαστή 18 ετών (όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος γονέων του 36 ου ΔΣ και ο ΣΕΠΕ «η Αθηνά»)!!! Με επιστολή του μάλιστα, ο σύλλογος γονέων είχε ενημερώσει τους αρμόδιους ότι ούτε υπολογιστές υπάρχουν στο σχολείο (μόνο 9 και αυτοί πολύ παλιοί) ούτε και χώρος μιας και το υποτιθέμενο εργαστήριο πληροφορικής δεν αερίζεται καν. Ως εκ τούτου απαιτούνται φορητοί υπολογιστές για κάθε τάξη.

Η κατάσταση εξελίσεται σε πολύ σοβαρή γιατί:

1. Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής της Α’ βάθμιας της 1ης Δημοτικής Κοινότητας Σπ. Αθανασάκης, παρανόμησε και δεν έφερε προς συζήτηση το αίτημα του σχολείου. Ταυτόχρονα, η ΣΕ, στην οποία έχει την απόλυτη πλειοψηφία η παράταξη της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη παρακρατά το 60% των χρημάτων των σχολείων για να καλύπτει υποτίθεται τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ και έκτακτες ανάγκες τους. Αντ’ αυτού, μήνες τώρα δεν έχουν έρθει προς συζήτηση παρά ελάχιστα αιτήματα των σχολείων και αυτά ικανοποιούνται κυρίως όταν καλύπτονται από τα χρήματα που έχουν τα ίδια τα σχολεία. Τότε γιατί παρακρατά η ΣΕ το 60%; Να σημειώσουμε ότι στη Σχολική Επιτροπή της Α’ βάθμιας της 1ης Δημοτικής Κοινότητας, τον Δεκέμβριο του 2019 έγινε υπεξαίρεση 75.000 ευρώ προς εταιρείες στοιχημάτων, υπόθεση που δεν έχει διαλευκανθεί ακόμη και δεν έχει έρθει καμία ενημέρωση στο ΔΣ, παρ’ όλο που το έχουμε ζητήσει πολλές φορές ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα.

2. Αυτή η συνθήκη δεν αφορά μόνο τη Σχολική Επιτροπή της Α’ βάθμιας της 1ης Δημοτικής Κοινότητας αλλά το σύνολο των σχολικών επιτροπών. Η πλειοψηφία που κατέχει σε αυτές η δημαρχία Μπακογιάννη εκμεταλλεύεται την πανδημία, δεν συνεδριάζουν παρά κυρίως δια περιφοράς, δηλαδή με μέιλ, είναι άφαντες από τα μεγάλα προβλήματα όπως καθαριότητα των σχολείων και
χρηματοδότηση.

Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα έχουμε θέσει πολλές φορές το ζήτημα. Οι ευθύνες της δημαρχίας και του αντιδημάρχου για το παιδί Εμ. Καλαμπόκα είναι τεράστιες. Να θυμίσουμε σε όλους ότι τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης είναι των σχολείων και δίνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις ανάγκες τους. Να αποδωθούν τώρα!

Είναι απίστευτος κυνισμός να κρατά η δημαρχία τα χρήματα των σχολείων αλλά να ψηφίζει προϋπολογισμό με 500.000 ευρώ για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό, 500.000 για επιλεκτική επιχορήγηση σε ένα αθλητικό σωματείο, τον Πανελλήνιο και να διαθέτει 2.000.000 για τον «Μεγάλο Περίπατο».

Δώστε τα χρήματα των σχολείων στα σχολεία ΤΩΡΑ»!

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ, ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]