αντικαπιταλιστική-ανατροπή-στην-αθή-732647
ΔΗΜΟΙ | 07.04.2020 | 11:11

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα: Κανένα παιδί να μην πέσει θύμα της πείνας!

Nα συνεχίσει η παρχολή γευμάτων στα παιδιά που το έχουν ανάγκη και τις οικογένειες του, ζητά από το Δήμο Αθηναίων η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα με ανακοίνωσή της.

Αναλυτικά επισημαίνεται ότι:

“Ο Δήμος Αθηναίων παρέχει περίπου 1,5 εκ. γεύματα το χρόνο σε άστεγους/ες, άπορους/ες καθώς και σε παιδιά  ηλικίας ως 5 ετών που φιλοξενούνται στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς. Για κάποια από τα παιδιά που ζουν σε συνθήκες φτώχειας, αυτά τα γεύματα μπορεί να ήταν και τα μόνα σημαντικά γεύματα που λάμβαναν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Με το κλείσιμο των βρεφονηπιακών σταθμών στις 11.3.2020, η στέρηση των γευμάτων αυτών για συγκεκριμένη μερίδα παιδιών μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες στην ανάπτυξή τους. Παράλληλα, με την παύση λειτουργίας τόσων επιχειρήσεων και δραστηριοτήτων λόγω των μέτρων για τον COVID-19 και τη φτωχοποίηση περισσότερων κοινωνικών στρωμάτων, είναι σχεδόν βέβαιο ότι και άλλα παιδιά προστίθενται σε αυτή την κατηγορία, καθώς οι γονείς τους αδυνατούν πλέον να τους προσφέρουν τα στοιχειώδη.

Γνωρίζουμε πως τα χρήματα για τα γεύματα αυτά είναι δεσμευμένα στον προϋπολογισμό του Δήμου. Γι’ αυτό και απαιτούμε από το Δήμο να επεξεργαστεί ένα τρόπο για να συνεχίσει να παρέχεται το γεύμα αυτό (κουπόνια, διανομή στο σπίτι κ.λπ.) στα παιδιά που το έχουν ανάγκη και τις οικογένειές τους.”